Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Perşembe 18 Temmuz 2024 17:00

DEVA PARTİLİ ESEN: KYK GÜÇLENDİRİLMELİ, TARİKAT YURTLARI ERİŞİMİNE FIRSAT VERİLEMEMELİ

DEVA Partili İstanbul Milletvekili Elif Esen, Yüksek Öğretim Kurumu Sınavı'nın (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla yaklaşan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve yurt sorunlarına dikkat çekti.

DEVA Partili Esen: KYK güçlendirilmeli, tarikat yurtları erişimine fırsat verilememeli

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Esen, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla gençlere ve ailelere erken bir uyarıda bulunmak istediklerini belirtti.

KYK yurt ve burslarıyla ilgili çözüm talep ve önerilerini aktaran Esen, hükümetin KYK konusunda gereken sorumluluğu hızla almasını istedi. Esen ayrıca, FETÖ yurtları örneğini de hatırlatarak “KYK güçlendirilmeli, yeniden tarikat yapılanmalarının yurtlara erişimine fırsat verilememeli.” dedi. 

Vakıf üniversitelerindeki eğitim ücretlerinin de ödenemeyecek boyutlara ulaştığını belirten Esen, hem yeni kazanan hem de halihazırda okuyan öğrencilerin bu yükün altından kalkmasının imkansız olacağını söyledi.

Esen, devlet ve vakıf üniversitelerinde birçok gencin hem okuyup hem çalışmak zorunda kaldığını belirterek, ailelerin bugünün yaşam şartlarıyla bu yükü nasıl taşıyacaklarını düşündüklerini ifade ederek, “ Yanlış yönetimlerin sonucu olarak, ailelerin ve gençlerin gelecek hayatlarını olumsuz etkileyebilecek girdaplar dönmeye devam ediyor.” diye konuştu.

KYK yurtlarında 2024-2025 dönemi başlamadan çözülmesini bekledikleri sorunlarından bahseden Esen, açıklamasına şöyle devam etti:

''Her şeyden evvel tüm yurtlar hızla eşit standartlara kavuşturulmalıdır. Temiz, güvenli ve ailesinde uzak olan gence adı üstünde sıcak bir yuva, yurt omalıdır.  Başvuru şartları dijital platformda ve şeffaf olarak işletilmeli, torpile boğulmuş sistem içinde adaletsizlikler yaşanmasının önüne geçilmelidir. Daha önce FETÖ terör örgütünün üniversite yurtları sayesinde ülkenin her köşesinde yayılması buna en büyük ve korkunç örnektir. Özellikle bu tür tarikat yapılanmalarına bu tür fırsatlar tanınmamalıdır.''

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR