Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Yerel Yönetimler Salı 11 Haziran 2024 13:00

DEVA PARTİLİ EKMEN: GIDA ENFLASYONUNU AŞAĞI ÇEKMEK İSTİYORSANIZ ÇİFTÇİYİ DESTEKLEYİN

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun düşmesi için çiftçinin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

DEVA Partili Ekmen: Gıda enflasyonunu aşağı çekmek istiyorsanız çiftçiyi destekleyin

Milletvekili Ekmen, görüşülen kanun teklifi maddelerinin tarım ürünlerinin pazar fiyatlarında bir istikrar getirme amacını güttüğünü belirterek, ''Genel Başkanımız Ali Babacan'ın defalarca kez ifade ettiği ve DEVA Partisinin de bir tarım eylem planıyla kamuoyuna açıkladığı üzere; çiftçinin girdi fiyatlarında düzenleme getirmeyen hiçbir yaklaşım nihai tüketiciye ulaşan ürünlerde fiyat istikrarı getiremez.'' dedi.

 Ekmen, iktidara seslenerek “Eğer gıda enflasyonunu aşağı çekmek istiyorsanız çiftçinin girdi maliyetlerinin düşürün.” uyarısını yaptı.

Bu yıl Mersin'de portakal ve limonun bahçede kaldığını kaydeden Ekmen, şöyle devam etti:

''İşçiye verilmesi gereken portakal ve limonun toplanma bedeli pazar fiyatının çok daha üstündeydi. Dolayısıyla, iktidar bir düzenleme yapmak istiyorsa özellikle beden işçiliği gerektiren; portakal, limon ve benzeri narenciye gibi ürünlerde, çiftçiye beden işçiliği maliyetleri konusunda destek sağlamak zorundadır.''

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR