Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Yerel Yönetimler Salı 11 Haziran 2024 12:00

DEVA PARTİLİ AVŞAR: İSTANBUL'DA HER AN YIKILMA RİSKİ TAŞIYAN KAÇ BİNA VAR?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, İstanbul Küçükçekmece'de kendiliğinden yıkılan ve 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 8 kişinin yaralandığı 3 katlı binayı Meclis gündemine taşıdı.

DEVA Partili Avşar: İstanbul'da her an yıkılma riski taşıyan kaç bina var?

Avşar, “Bu şekilde kendiliğinden yıkılabilecek durumda olan kaç bina var? Bir tedbir aldınız mı? Belediyelerle iş birliğiniz var mı?” sorularını yöneltti. Cem Avşar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle, “Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Projesi”ni de sordu.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini hatırlatan Avşar; “En son 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ile 11 ilimiz çok ciddi bir şeklide etkilenmiş ve resmi kayıtlara göre 53 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetmişti.” dedi.

“İstanbul’da 600 bin çok riskli konut bulunmakta ve bir an önce bunların yenilenmesi gerekmektedir”

 “Tüm deprem bilimcilerin hemfikir olduğu ve yakın bir zamanda beklenilen bir İstanbul depremi gerçeği var” diyen Avşar, İstanbul depremine dikkat çekerek, Bakanlığın verilerine göre İstanbul’da 600 bin çok riskli konutun olduğu ve bir an önce bunların yenilenmesi gerektiğini kaydetti.

2 Haziran Pazar günü İstanbul Küçükçekmece’de 3 katlı bir bina kendiliğinden yıkıldığını dile getiren Avşar, “Olayda 1 vatandaşımız hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı. Hemen olayın ardından bilim insanlarımız, İstanbul'da 2 bin-3 bin dolayında binanın böyle olduğunu (kendiliğinden yıkılabilecek durumda olduğunu) tahmin ettiklerini ve bunların saatli bomba gibi ne zaman patlayacağı belli olmayan fakat zamanı gelince de böyle facialara sebep olan bir durumla karşılaştırdığını belirtiyorlar” ifadelerine ver verdi. DEVA Partili Avşar, Bakan Özhaseki’ye konu ile ilgili şu soruları yöneltti:

"İstanbul’da kendiliğinden yıkılabilecek kaç bina bulunmaktadır?

Proje kapsamında İstanbul’daki rezerv alanlar belirlenmiş midir?

Belediyelerle eşgüdüm halinde çalışmak bakımından ortak bir hareket planınız var mıdır?"

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR