Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 27 Temmuz 2024 14:00

DEVA PARTİLİ AVŞAR: DEPREM BÖLGESİNDE KAÇ DENETİM EKİBİ BULUNMAKTADIR?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, 6 Şubat depremleri sonrası deprem bölgesinde inşaat faaliyeti devam eden 2 bin şantiyenin denetimiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a soru önergesi verdi.

DEVA Partili Avşar: Deprem bölgesinde kaç denetim ekibi bulunmaktadır?

Hatay Samandağ’da yapımı süren konutların çürük ve depreme dayanıksız olduğu iddialarına değinen Avşar, ikinci bir felaketin yaşanmaması için yapıların bilim ve tekniğe uygun bir denetime tabi tutulması gerektiğini belirtti. Avşar, verdiği yazılı soru önergesinde, şantiyelerde planlı denetimler yapılıp yapılmadığını, şayet yapılıyorsa deprem bölgesinde kaç denetim ekibi bulunduğunu ve imalat hatasına sahip konut tespitinin yapılıp yapılmadığını sordu.

Avşar,  “Üzerinden geçen 17 aylık sürede resmî açıklamalara göre 76 bin konutun yapıldığı, yıl sonuna kadar en az 200 bin konutun teslim edileceği ve 2025 yılı sonuna kadar da tüm deprem bölgesinde konut yapımının tamamlanacağı ifade edilmektedir. Bu kapsamda deprem bölgesinde 2 bine yakın şantiyede 153 bin işçinin çalıştığı belirtilmiştir.” ifadesini kullandı.

“2 bin şantiyede planlı denetimler yapılmakta mıdır?”

Avşar, “Resmî açıklamalara göre yapım süreci devam eden 2 bin şantiye de planlı denetimler yapılmakta mıdır? Söz konusu denetimler TOKİ Başkanlığının ilgili teknik personeli tarafından mı, yoksa özel denetim firmaları marifetiyle mi yapılmaktadır? Şayet denetimler, özel denetim firmaları tarafından yapılıyorsa bu firmalar nasıl belirlenmekte ve iş süreçlerinin kontrolü nasıl sağlanmaktadır?” sorularını yöneltti.

“Deprem bölgesinde kaç denetim ekibi bulunmaktadır?”

Bakan Kurum’a, “Deprem bölgesinde kaç denetim ekibi bulunmaktadır?”, diye soru yönelten Avşar; “Bu ekipler yeterli teknik personele, araç-gereç ve ekipmana sahip midir? Söz konusu ekiplerin çalışma prosedürü nedir? Denetim aralığı nedir? Denetim raporları hazırlanmakta mıdır? Konutların sağlamlığı ve güvenilirliği açısından kamuoyunu rahatlatmak üzere bu raporları halkın erişimine açmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

ABONE OL