Dolar $
34.03
%0.11 0.04
Euro €
37.99
%0.1 0.03
Sterlin £
45.08
%0.44 0.19
Çeyrek Altın
4519.62
%0.02 0.79
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 27 Ağustos 2024 02:28

DESTEKLE SERAMİK FIRIN EKİPMANLARI ÜRETİYOR

Kayseri'de Erciyes Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren bir şirket, devlet desteğiyle, seramik ürünlerin 1200 derecede pişirildiği fırınlarda yerli imkanlarla geliştirilen plakalardan raf üretimine başladı.

Destekle seramik fırın ekipmanları üretiyor

Erciyes Teknopark'ta 9 ay önce 10 milyon liranın üzerinde öz sermaye yatırımı ile kurulan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Destek Programı kapsamında da 500 bin lira destek alan şirket, yaptığı ürünleri yurt içindeki firmalara ve imalatçılara satıyor. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Levent Şendoğdular, devlet bursuyla yüksek lisans ve doktorasını ABD'de tamamladığını söyledi. Türkiye'de firmalara yaptığı danışmanlıklarda ülkenin bu sektörlerde teknik eksikliklerinin olduğunu fark ederek bu alana yöneldiklerini ifade eden Şendoğdular, Türkiye olarak seramik sektöründe Avrupa'nın büyük tedarikçilerinden biri konumunda olduklarını belirtti. 

Şendoğdular, "Makinelerde kullanılan ısıl dayanımı yüksek fırın malzemelerini üretemiyoruz, daha çok ithal ediyoruz. Biz bu ürünü yerlileştirelim, ham maddeden son ürüne kadar bu çalışmaları ülkemizde, kendi bünyemizde, kendi insan kaynağımızla yapalım diye bir çaba içerisine girdik" diye konuştu.