Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Eğitim Çarşamba 11 Ocak 2023 02:10

DERSLİG'LE ÖĞRENCİLERİN BAŞARI PERFORMANSLARI ARTIYOR

Akıllı eğitim platformu Derslig, öğrenci ve öğretmenlere sunduğu "ilk"ler sayesinde hızlı büyümesini sürdürüyor. Henüz birkaç yıl önce kurulmuş genç bir platform olarak kısa sürede 200 binin üzerinde öğretmen ve 900 bine yakın öğrenci tarafından kullanılmaya başlayan Derslig, online eğitim platformları arasında sektörün lideri olmayı hedefliyor.

Derslig'le öğrencilerin  başarı performansları artıyor

Dijitalleşmenin etkisiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de online eğitim pazarı büyümeye devam ediyor. Hem dünyada hem de ülkemizde milyonlarca dolarlık bir büyüklüğe sahip olan teknoloji destekli online öğrenim platformları, globalde her yıl yüzde 8 büyürken Türkiye’de çok daha hızlı şekilde büyümeyi sürdürüyor.

 

2020 yılında online eğitim sektörüne giriş yapan ve kısa bir süre sonra Hız Şirketler Grubu’na katılarak hem altyapısını güçlendiren hem de hedeflerine ulaşma yolunda ihtiyaç duyduğu kaynağa ulaşan Derslig, bugün online eğitim platformları arasında önemli oyunculardan biri haline geldi.  Öğretmenlere ve öğrencilere sunduğu yeni özellikler sayesinde sektörde fark yaratan platform; öğrencilere animasyon destekli konu anlatımları, interaktif içerikler ve yeni nesil sorular, yapay zekâ destekli geri bildirimler ile interaktif zaman çizelgesi gibi pek çok özellik sunuyor. Öğretmenlerin ise eğitim-öğretim süreçlerinde ihtiyaçları olabilecek her içeriğe kolayca ve ücretsiz ulaşabilmesini sağlıyor. 

 

200 binin üzerinde öğretmen ve 900 bine yakın öğrenci tarafından kullanılan Derslig’in kısa vadeli hedefleri arasında ise Türkiye’de görev yapan öğretmenlerin yüzde 30’unun Derslig’e üye olması ve online eğitim sektöründe başrol olmak bulunuyor.