DEPREM SİGORTASINDA ENFLASYON KORUMASI
DASK, Zorunlu Deprem Sigortası poliçelerine enflasyon koruması ekleyerek teminat tutarlarını güncelledi.

Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranları baz alınarak 1 Haziran, 1 Temmuz ve 1 Ağustos 2025 tarihleri itibarıyla teminat rakamlarında artış yapıldı. Bu düzenleme ile sigortalılar, olası bir deprem sonrası ekonomik kayıplara karşı daha güçlü korunacak.
Yeni düzenlemeye göre, betonarme birim metrekare bedeli Haziran ayında 8.594 TL’den Temmuz’da 8.807 TL’ye, Ağustos’ta ise 9.024 TL’ye yükseldi. Aynı şekilde azami teminat tutarı Haziran’da 1.821.943 TL, Temmuz’da 1.867.127 TL ve Ağustos’ta 1.913.059 TL olarak belirlendi.
DASK’ın enflasyon koruması uygulaması, deprem sigortasında teminatların ekonomik koşullara uyum sağlamasını ve sigortalıların finansal zararlarının minimize edilmesini hedefliyor. ÜFE bazlı bu artışlarla poliçelerin güncel ve geçerli teminatlar içermesi sağlanıyor.