SON DAKİKA
Organize Sanayi Bölgeleri Çarşamba 16 Ekim 2024 11:05

DENİZLİ OSB DTTM FUAR İZMİR'DE İLGİ GÖRDÜ

Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DTTM), Fuar İzmir'de sergilediği yenilikçi makinelerle dikkat çekti.

Denizli OSB DTTM fuar İzmir'de ilgi gördü

Denizli Ticaret Odası'nın (DTO) organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte, DTTM ziyaretçileri uygulamalı olarak bilgilendirerek en çok ilgi çeken stant oldu. Merkez, Türkiye genelinde hizmet veren bir teknoloji üssü haline gelerek, en son 9-11 Ekim tarihleri arasında Fuar İzmir'de tanıtım yaptı.

DTTM'nin uzman ekibi, fuarda yer alan son teknoloji makineleriyle dikkatleri üzerine çekti. Merkezden destek alarak başarılı prototipler geliştiren firmaların yetkilileri, elde ettikleri başarıları ve DTTM'nin sunduğu fırsatları katılımcılarla paylaştı. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli OSB'deki DTTM'nin sadece yerel değil, ulusal çapta önemli bir teknoloji merkezi olduğunu vurguladı.

Fuar kapsamında, DTTM Sorumlusu Yüksek Tekstil Mühendisi Ozan Parer, plazma teknolojisi ve akustik karıştırıcı gibi yenilikçi cihazların işleyişini ziyaretçilere tanıttı. Parer, plazma teknolojisi sayesinde kumaşlara su itici ve emici özelliklerin kazandırılabildiğini, bu işlemlerin çevre dostu yöntemlerle gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, akustik karıştırıcının, malzemelere yüksek güç uygulayarak üstün performanslı ürünlerin geliştirilmesinde sağladığı faydalara dikkat çekti.

DTTM'deki teknik tekstil üretimleri, geleneksel tekstil ürünlerinin yanı sıra nano üretim alanında da önemli ilerlemeler kaydetti. Arp Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi Tekstil Mühendisi Ülkü Arpaç, merkezde geliştirdikleri yeni yara örtüsünün enfeksiyon riskini önleyerek hızlı iyileşme sağladığını ifade etti. Bu ürün, hem veterinerlik alanında hem de insan sağlığı açısından önemli bir potansiyele sahip.

Dizayn Medikal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi Özcan Çırak, tek kullanımlık ürünler üzerine yaptıkları çalışmaları paylaştı. Çırak, klasik nevresim ve yastık kılıflarını tek kullanımlık hale getirerek maliyetleri düşürdüklerini ve ürünlerin geri dönüşümlü olduğunu vurguladı. Ayrıca, Denizli Teknik Tekstil Kümesi'nin destekleriyle yeni bir ürün geliştirdiklerini belirtti.

Zeyd Tekstil'in Planlama ve ARGE Sorumlusu Burcu Elbistan, su sütunu değeri 20 binin üzerinde olan yeni kumaşlarının termal yalıtım özellikleri ile dikkat çektiğini söyledi. Bu kumaş, hem askeri hem de acil durumlarda kullanılabilecek nitelikte.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, DTTM'nin kapılarının Türkiye'nin dört bir yanından ilgi duyan herkese açık olduğunu belirtti. Merkez, teknik tekstile ilgi duyan işletme sahipleri, akademisyenler ve girişimciler için ARGE desteği sunarak, yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Erdoğan "Bu merkezde yürütülen projelerle Türkiye'nin tekstil sektöründe rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz" dedi.