Dolar $
33.93
%-0.42 -0.14
Euro €
37.57
%-0.19 -0.07
Sterlin £
44.61
%-0.34 -0.15
Çeyrek Altın
4459.9
%-0.48 -21.11
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Pazartesi 02 Eylül 2024 14:09

"DENGELİ BÜYÜMEYE DOĞRU İLERLİYORUZ"

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Genel Başkanı Orhan Aydın ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

"Dengeli büyümeye doğru ilerliyoruz"

Başkan Aydın değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;

Çerçevesi belli, öngörülebilir, rotasında giden bir ekonomi doğru bir politikadır. Dengemizi bozan pandemi ve deprem gibi zorlukların adından şeffaf, rasyonel, önümüzü görebildiğimiz politikalarla sürdürdüğümüz bir ekonomi yol haritamız var. Bu da bizi dengeli ve sürdürülebilir bir büyümeye doğru ilerletiyor.

İş dünyası olarak ilk çeyrekte gelen yüzde 5.7’lik artışın tasarruf odaklı ekonomi aktiviteleri dolayısıyla ikinci çeyrekte yüzde 3’ler seviyesinde büyüyeceğine dair beklentimiz vardı.  Açıklanan yüzde 2.5’lik büyüme sıkılaştırma politikasına bağlı ekonomik yol haritasının bir çıktısı oldu. Tüm şartlar düşünüldüğünde ekonomik açıdan büyüyor olabilmek mevcut politikaların hedefleri doğrultusunda yürütüldüğüne işaret etmektedir. Özellikle iç talep ve dış talepten gelen 1,2 ve 1,3 ‘lük oranlar ile dış talebin pozitif katkısını çok önemsiyoruz.  Gelişen ve dengeli bir büyüme ile ekonomik refahını artıran bir Türkiye en büyük idealimizdir.

Bu bağlamda lokomotif sektörlerde artışın gözlenmesi iyi bir veri olmasına karşın sanayi sektörünün yüzde 1.8 azalması finansman açısından bu sektörümüzün desteklenmesi ve çağrılarına daha çok kulak verilmesini gerektiriyor.  Rota belli; dengeli ve sürdürülebilir bir büyümeye doğru ilerliyoruz. Rasyonel ve şeffaf politikalar yürütüldükçe, sahadan gelen çağrılara kulak verildikçe arzulanan ekonomik getiriler de beraberinde gelmeye devam edecektir.