Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.12
%0.32 0.11
Sterlin £
42.95
%0.24 0.1
Çeyrek Altın
4249.16
%1.17 48.46
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 19:00

DEMOKRAT BAĞIŞÇILAR BİDEN'IN ADAYLIĞINA İTİRAZLARI NEDENİYLE BAĞIŞLARI BEKLEMEYE ALDI

Washingon, 12 Temmuz (Hibya) - New York Times'ın haberine göre, Demokratların zengin bağışçıları milyonlarca dolarlık taahhütlerini askıya alıyor ve Joe Biden seçim kampanyasını terk edene kadar para vermeyeceklerini söylüyorlar.

Demokrat bağışçılar Biden'ın adaylığına itirazları nedeniyle bağışları beklemeye aldı

Diğerleri ise Başkan'ın kampanyasını destekleyen en büyük Super Pac olan Future Forward'a daha fazla para vermekten kaçınıyor.

Rapor, Biden'ın geçen ayki münazarada Donald Trump 'a karşı gösterdiği kötü performansla kendisine ciddi zarar verdiğinin son göstergesi oldu. Biden yine de kampanyada kalmakta ısrar etti, ancak dün danışmanlarının ya da kamuoyu yoklamalarının kazanamayacağını söylemesi halinde fikrini değiştirebileceğini belirtti.

New York Times konuyla ilgili şunları yazdı:

Durumun hassasiyeti nedeniyle isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan iki kişiye göre dondurulan katkılar arasında birden fazla sekiz rakamlı taahhüt bulunuyor. Böylesine büyük meblağlardaki paranın geri çekilmesi kararı, Bay Biden'ın Haziran sonundaki kötü münazara performansının yarattığı etkinin en somut örneklerinden biri.

Future Forward bağışçılarla yapılan görüşmeler ya da alıkonulan bağış miktarı hakkında yorum yapmayı reddetti. Bir Future Forward danışmanı sadece grubun, bağışlarını durduran bağışçıların biletle ilgili mevcut belirsizlik çözüldüğünde geri dönmelerini beklediğini söyledi.

Ayrı olarak, gruba bağışta bulunan bir kişi, tartışmadan bu yana Future Forward tarafından kendisine birçok kez bağışta bulunması için teklif götürüldüğünü, ancak kendisinin ve arkadaşlarının "beklettiğini" söyledi.

Dondurulan bağışlar hakkında bilgi veren iki kişi, hangi bireysel bağışçıların toplamda 90 milyon dolar civarında ya da üzerinde olduğu tahmin edilen vaat çeklerini geri çektiğini söylemeyi reddetti. Taahhüt edilen paranın ne kadarının Future Forward'ın süper PAC'ına, ne kadarının da önemli savaş eyaletlerinde reklam yayınlayan kar amacı gütmeyen koluna ayrıldığı net değildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR