Dolar $
34.02
%0.22 0.07
Euro €
38.04
%0.5 0.19
Sterlin £
45.07
%0.95 0.42
Çeyrek Altın
4516.36
%1.25 55.1
SON DAKİKA
Ulaşım Cumartesi 24 Ağustos 2024 12:37

DEMİR YOLU ARAÇLARININ BAKIMIYLA İLGİLİ DÜZENLEME

Demir yolu araçlarına ilişkin bakımdan sorumlu kuruluş (ECM) ve bakım fonksiyonu sertifikası düzenlenmesine dair usul ve esaslar belirlendi.

Demir yolu araçlarının bakımıyla ilgili düzenleme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, Bakımdan Sorumlu Kuruluş (ECM) Sertifikası Düzenlenmesine Dair Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle, ECM sertifikasyon kuruluşları tarafından bakımdan sorumlu kuruluş ve bakım fonksiyonu sertifikası düzenlenmesine ilişkin esaslar düzenlendi.

Buna göre, bakımından sorumlu kuruluş veya bakım fonksiyonu sertifikası düzenlenmeden önce tüm inceleme ve denetim çalışmalarının sertifika düzenlenmesine uygun sonuçla tamamlanmasının ardından sertifika taslağı, Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün onayına sunulacak ve onay verilen sertifikalar düzenlenecek.

ECM sertifikasyon kuruluşları, sertifika düzenledikleri kuruluşların faaliyetlerinin ilgili ulusal ve uluslararası mevzuata uygun yürütülmediğini tespit etmesi halinde, uygunsuzluğun demir yolu emniyetine etkisi ölçüsünde derhal düzenledikleri sertifikanın tespit edilen uygunsuzluğa konu kapsamını kısmen veya sertifikayı tamamen askıya alacak ya da iptal edecek.

Kuruluşlar, söz konusu uygunsuzluğa konu faaliyetler kapsamında hizmet verilmiş olan demir yolu araçlarının bilgilerini söz konusu müdürlüğe bildirecek.

Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğü tebliğle birlikte ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat doğrultusunda yürütülen her türlü faaliyeti denetleyecek.