Dolar $
33.08
%-0 -0
Euro €
36.03
%-0.51 -0.18
Sterlin £
42.8
%-0.63 -0.27
Çeyrek Altın
4256.8
%-0.98 -41.64
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Çarşamba 17 Temmuz 2024 18:01

DEMİR: ILGIN ATIK SU ARITMA TESİSLERİ, SUYUN DÖNGÜSELLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR PROJE

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü Ahmet Demir, yapımı devam eden Ilgın Atık Su Arıtma Tesisleri'nin inşaatında incelemelerde bulunarak, tesisin teknik özellikleri hakkında bilgi verdi.

Demir: Ilgın Atık Su Arıtma Tesisleri, suyun döngüselliği açısından önemli bir proje

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın’da atık suların çevresel etkilerini bertaraf etmek ve sağlıklı bir ortamda deşarjını sağlamak üzere atık su arıtma tesisi çalışmalarını sürdürüyor.

İçinde nitrifikasyon ve denitrifikasyon ünitelerinin bulunduğu, azot, fosfor ve karbonun giderileceği tesisin toplam kapasitesinin 7 bin metreküp/gün olduğunu belirten Demir, tesis projesinin 41 bin insanın ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olduğuna vurgu yaptı.

Yıl sonunda inşaatın tamamlanmasıyla birlikte tesisin Ilgın ilçesinin hizmetine sunulacağını aktaran Demir, “İnşaatımız son hızıyla devam ediyor. Ilgın için önemli olan bir proje bu. Bir miktarını hibe kredisi, bir miktarını da öz kaynaklarla karşılıyoruz. Toplam proje maliyeti 301 milyon lira. Dolayısıyla burada yaptığımız arıtma tesisleri aynı zamanda dünyada uygulanan teknolojinin en ileri safhasında. Suyun döngüselliği açısından da önemli bir proje.” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR