SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 17 Ekim 2024 09:39

DELTA'DAN LOJİSTİK İÇİN D-BOT ROBOTLARI

Enerji yönetimi alanında global bir lider olan Delta, Hannover Messe 2024'te iş birlikçi endüstriyel robotlar (Cobot) serisi D-Bot'ları tanıttı.

Delta'dan lojistik için D-Bot robotları

Bu seri, otomotiv, lojistik ve elektronik gibi sektörlerde insan-robot iş birliğini teşvik ederek, tüm yetenek seviyesindeki operatörler için erişilebilir hale geliyor.

D-Bot serisi, 30 kg'a kadar yük kapasitesine ve 1800 mm'ye kadar erişim mesafesine sahip altı farklı model sunuyor. EtherCAT, Modbus ve CODESYS ile uyumlu olan bu robotlar, özellikle yerleştirme, kaynak yapma ve paletleme uygulamalarında optimal hassasiyet sağlamak için 24-bit kodlayıcılarla entegre edilmiş.

Delta EMEA Endüstriyel Otomasyon İş Grubu Kıdemli Direktörü Michael Mayer-Rosa, D-Bot serisiyle, müşterilerin üretim süreçlerini optimize etmeyi ve iş gücü kıtlığını hafifletmeyi hedeflediklerini vurguladı. Interact Analysis verilerine göre, iş birlikçi robot pazarının 2032 yılına kadar yıllık %20 büyüme göstermesi bekleniyor.

D-Bot serisi, 6'dan 30 kg'a kadar yük kapasiteleri sunan altı farklı model içeriyor. Bu robotlar, saniyede 200 dereceye kadar hız ve ±0.02mm doğruluk sunarak yüksek esneklik ve hassasiyet sağlıyor. IP66 koruma sınıfıyla tasarlanan D-Bot'lar, gelişmiş güvenlik protokolleri ile güvenli bir çalışma alanı sunuyor.

Kolay kurulum ve kullanım avantajlarıyla dikkat çeken D-Bot serisi, özel programlama becerileri gerektirmeden hızlı bir şekilde devreye alınabiliyor. "Plug & Play" özelliği sayesinde kullanıcılar, robotları basit bir şekilde kullanabiliyor. Delta, D-Bot serisiyle lojistik sektöründe verimliliği artırmayı ve endüstriyel dönüşüme katkıda bulunmayı amaçlıyor.