SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | SEKTÖRLER Perşembe 06 Haziran 2024 17:43

DEĞİRMENCİLİK SEKTÖRÜ 500 MİLYON DOLARLIK HEDEFLE İDMA İSTANBUL'DA BULUŞTU

Dünya tarihinin ilk endüstrisi olarak tanımlanan değirmencilik sektörü, pandemi sonrasında yükselişe geçen korumacı gıda politikalarıyla tekrar dünyanın en stratejik güçleri arasında yerini aldı. Türkiye'nin un üretiminde faaliyet gösteren tesislerin ihtiyaçlarını karşılamak için filizlenen un, tahıl, yem, bakliyat üretim ekipmanları ve değirmen makineleri sektörü, günümüzde üretiminin yüzde 90'ını ihraç eden dev bir endüstriye dönüştü.

Değirmencilik Sektörü 500 Milyon Dolarlık Hedefle İDMA İstanbul'da Buluştu

Sektörün en büyük buluşmalarına imza atan İDMA, Rusya ve Endonezya duraklarından sonra anavatanına geri döndü. Yerli un, tahıl, yem, bakliyat üretim ekipmanları ve değirmen makineleri üreticileri, 500 milyon dolarlık ihracat hedefiyle yeni ürün ve teknolojilerini 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen 10’uncu İDMA İstanbul’da beğeniye sundu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR) Başkanı Ülkü Karakuş, Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Başkanı Aykut Göymen, Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri, Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, ve İDMA Fuarlarının organizatörü HAGE Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Ali Kalkan’ın açılış konuşmalarıyla kapılarını ziyaretçilerine açan İDMA İstanbul sektörün dünyadaki en büyük markalarını tek çatı altında buluşturdu. Mısır, Fas, Rusya, Ukrayna, Bolivya, Endonezya ve Sırbistan’ın sektör temsilcilerinin de yer aldığı 10. İDMA İstanbul; 5. Uluslararası TABADER Zirvesi, sertifikalı değirmencilik ödülleri ve BBM Mutfak gibi çeşitli eğitim, seminer ve renkli etkinliklere sahne oldu.