Dolar $
34.08
%-0.01 -0
Euro €
37.73
%0.15 0.05
Sterlin £
44.73
%-0.09 -0.04
Çeyrek Altın
4466.89
%-0.32 -14.2
SON DAKİKA
Perakende Cumartesi 25 Şubat 2023 02:26

DEFACTO BU YIL 2 YENİ KITAYA AÇILMAYI PLANLIYOR

DeFacto CEO'su İhsan Ateş, Defacto'nun 5 kıtada 93 ülkede faaliyet gösterdiğini belirterek, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 100 ülkede olacak ve 100 yeni mağaza açacağız. 2 yeni kıtaya da giriyoruz, Avustralya ve Güney Amerika" dedi.

DeFacto bu yıl 2 yeni kıtaya açılmayı planlıyor

İhsan Ateş, yaptığı değerlendirmede, global ölçekteki büyümelerini sonucu olarak Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile yollarının kesiştiğini ve ortaklık anlaşmasına imza attıklarını dile getirdi.

Ateş, "EBRD, sağlam finansalları olan ve aynı zamanda da sürdürülebilirliği odağına yerleştiren kurumlarla iş ortaklığı yapıyor biliyorsunuz. Dolayısıyla bu yatırımla şirketimize ve büyüme potansiyelimize duyduğu güveni ortaya koyarken sürdürülebilir kalkınma vizyonuyla da markamıza değer katacak." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının, dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından biri olduğunu aktaran Ateş, "Şirketimize 1,1 milyar TL yatırım yaparak azınlık hisselerini aldı. Şüphesiz bu ortaklık sadece bizim için değil tüm perakende sektörü için de önemli bir adım. Bu ortaklık bizim uzun yıllardır sürdürdüğümüz globalleşme başarısının da en somut göstergelerinden biridir." açıklamasını yaptı.

Türk şirketlerinin yatırımlarını güçlendireceğiz

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Başkan Vekili Hande Işlak ise EBRD'nin sermaye piyasalarının derinleşmesine büyük önem verdiğini ve büyümekte olan şirketlerin sermaye ortaklığı yoluyla yaptığı yatırımların EBRD için stratejik bir önem taşıdığını ifade etti.

Türk şirketlerinin ve Türk markalarının küreselleşmesinde rol almaya ve onları bu yolculukta desteklemeye büyük önem verdiklerini kaydeden Işlak, "Bu ortaklığımız sadece DeFacto için değil, bütün perakende sektörü için oldukça önemli bir yatırım olacağına inanıyoruz. Türk şirketleri küreselleşme potansiyeli ile yabancı yatırımcılar için cazip ve büyüme potansiyeli yüksek fırsatlar sunmaya devam ediyor. Biz de DeFacto'yla olan bu ortaklığımız ile bu fırsatı yakaladığımıza inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.