Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Turizm Pazartesi 17 Haziran 2024 16:45

DEDEMAN VE ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ İLE TURİZM SEKTÖRÜNE GENÇ DOKUNUŞ

Dedeman Hotels & Resorts International, Özyeğin Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında, 4. sınıf İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencisi İrem Berfin Yüce'nin projesinin fikri mülkiyet haklarını satın aldı. Projeyi seçilen bir otelinde kullanmak üzere değerlendirecek.

Dedeman ve Özyeğin Üniversitesi iş birliği ile turizm sektörüne genç dokunuş

“Herkesin Dedeman’ı Olma” vizyonu ile 2024 yılında yenilik ve değişime odaklanan Dedeman Hotels & Resorts International; genç iç mimar adaylarının ilham verici ve yaratıcı fikirlerini turizm sektörüne kazandırmak amacıyla, Özyeğin Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile kapsamlı bir iş birliğine imza attı.

 

Proje kapsamında Özyeğin Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri, 2023-2024 Güz Dönemi’nde aldıkları stüdyo dersi boyunca “Dedeman Palandöken Ski Lodge” otelini yeniden tasarlamak için çalışmalar yürüttü ve bu süreçte ilk kez gerçek bir yapıyı gerçek bir müşteriye tasarlama fırsatını elde etti. 9 Ocak 2024’te gerçekleşen ve aralarında Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Özmestçi’nin, grubun mimari ekip liderlerinin ve marka standartları müdürünün de yer aldığı final jürisi; sunulan 28 proje arasından İrem Berfin Yüce’nin çalışmasını birinci seçti. Projenin fikri mülkiyet haklarını satın alan Dedeman, ilerleyen dönemde projeyi seçilen bir otelinde kullanmak üzere değerlendirecek. 

 

5 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen ve Dedeman’ın eğitime ve gençlere verdiği önemin bir yansıması olan projenin imza törenine; Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Banu Dedeman, Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray, Başkan Vekili Murat Özmestçi, Dedeman Grup Mimari Danışmanı Sinem Toy, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Ünlü, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Ceylanlı ve kazanan projenin yaratıcısı Özyeğin Üniversitesi 4. sınıf İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencisi İrem Berfin Yüce ile davetliler katıldı.

 

ABONE OL