Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.05
%0.11 0.04
Sterlin £
42.9
%0.11 0.04
Çeyrek Altın
4233.76
%0.8 33.25
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Perşembe 11 Temmuz 2024 16:00

DAVUTOĞLU: TÜRK İNSANIN KANI BU KADAR UCUZ OLMAMALI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Davutoğlu: Türk insanın kanı bu kadar ucuz olmamalı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Meclis’e bir yasa teklifi sunulduğunu anımsatarak, ''Sunan partilerin veya milletvekillerin kimliğinden bağımsız olarak hepsini tebrik ediyorum. İlk kez Sema Hanım tarafından Meclis kürsüsünde dile getirilen İsrail ve Türkiye arasında çifte vatandaşlık hakkına sahip olan ve İsrail’e giderek İsrail ordusuyla soykırıma eşlik eden ve oradaki kardeşlerimize silah sıkan zalimlerin, alçakların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılması ve yargılanması nihayet Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda gündeme geldi. O zaman bu suçtan bu soykırıma iştirak eden herkes yargılanmalıdır.’’ dedi.

15 Temmuz’un yaklaştığını hatırlatan Davutoğlu, ‘’8’inci yılındayız. 251 şehidimize hepimizin borcu var, ama en çok 251 şehidin kanı üzerinde iktidarlarını tahkim edenlerin borcu var. Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin borcu var, Türkiye Büyük Millet Meclisi o gece bombalandı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi hala o gecenin ve ondan sonra yaşananların hakkıyla değerlendirmesini yapmadı.’’ açıklamasını yaptı.

Darbenin arkasındaki güçlerin açıklanması gerektiği ve gereğinin yapılması gerektiğini bildiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ya çıkıp diyecektiniz ki, elimizdeki istihbarat yanlışmış, hem milletimizden, hem Birleşik Arap Emirlikleri’nden özür diliyoruz diyeceksiniz, harika, yapmanız doğruydu ya da Birleşik Arap Emirlikleri’yle pasta kesmeyecektiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kaderiyle rahatlıkla oynanabilen bir ülke olmamalı, Türk insanın kanı bu kadar ucuz olmamalı."

Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araştırma komisyonunun kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Suçlu Suriyeli ise o da yer almalı, Türkiye’de birileri buradan hareketle kaos çıkarmak istiyorsa o da bu araştırma komisyonunda ele alınmalı.’’ dedi.

İktidarın vicdanıyla yüzleşmesini sağlayan tek grubun Gelecek-Saadet grubu olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile mücadele etmeye alışkınlar. Bütün mesele, Gelecek-Saadet grubunu dağıtarak bu iktidar sahiplerinin vicdanlarıyla yüzleşmesinin önüne geçmek. Başaramayacaksınız." ifadelerini kullandı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR