Dolar $
33.05
%-0.06 -0.02
Euro €
36.09
%-0.36 -0.13
Sterlin £
42.91
%-0.38 -0.16
Çeyrek Altın
4288.96
%-0.23 -9.87
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Perşembe 18 Temmuz 2024 14:00

DAVUTOĞLU: DEVLET MİLLET İÇİNDİR, MİLLET DEVLET İÇİN DEĞİL

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet - Gelecek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuştu.

Davutoğlu: Devlet millet içindir, millet devlet için değil

Siyasetin doğal mecrasından koptuğunu söyleyen Davutoğlu, “Çok açık bir tanım yapacağım, siyaset, devletin imkanlarıyla milletin refaha götürülmesi misyonunun adıdır. Devlet ile millet arasında köprü kurmaktır siyaset. Ve bizim inancımıza göre, siyaset şu temel felsefeye dayanır: Devlet millet içindir, millet devlet için değil.” dedi.

Davutoğlu, emeklilere yönelik açıklanan zammı değerlendirerek, “Bu düşük emekli maaşı, bütün emeklilere yansıyacak seyyanen artış falan değil. Peki, 12 bin 500 lirayla gerçekten bir emekli onurlu bir hayat sürdürebilir mi? Biz bu maaşı yaşamak için değil, hayattan emekli etmek için verilen bir maaş olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Özel Harekat Başkanlığı’na yaptığı ziyarete ilişkin konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Şimdi bir resim Sayın Bahçeli Özel Harekatı ziyaret ediyor, Özel Harekat Daire Başkanı Sayın Bahçeli’nin elini öpüyor. Şimdi biz Sayın Bahçeli’nin sözlerinden daha çok simgelerine bakmamız lazım hani yüzük gösterir, dosya şey yapar, yolda yürür, şarkı söyletir. Orada bulunan Emniyet Genel Müdürlüğüne ve bütün Emniyet Teşkilatımıza söylüyorum; sizler, bu milletin aziz evlatlarısınız ve bu millete hizmet dışında kimseye borcunuz yok. Bu millete borcunuz var. Sizlerin hakkını-hukukunu korumak bizim üzerimizde bir sorumluluktur, ama sizlerin de kimseye el etek öpmeden sadece milletin hakkını-hukukunu koruma sorumluluğunuz var.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR