Dolar $
32.65
%0.21 0.07
Euro €
35.46
%0.3 0.1
Sterlin £
41.94
%0.45 0.18
Çeyrek Altın
4090.06
%1.7 67.62
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | Teknoloji Çarşamba 03 Temmuz 2024 19:26

DANFOSS TURBOCOR®, YENİ ÜRETİM TESİSİSİN AÇILIŞIYLA ÜRETİM KAPASİTESİNİ İKİYE KATLADI

Danfoss, Turbocor® kompresör üretim tesislerine ek olarak 145 bin metrekarelik yeni tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Florida eyaletinin Tallahassee şehrinde yapılan 62 milyon dolarlık yeni yatırım, var olan üretim tesisinin kapasitesini ikiye katladı.

Danfoss Turbocor®, yeni üretim tesisisin açılışıyla üretim kapasitesini ikiye katladı

Danfoss, 29 Mayıs tarihinde Turbocor®’un 145 bin metrekarelik yeni ek tesisinin açılışını kutladı. Açılış törenine Danfoss Başkanı ve CEO'su Kim Fausing ve Danfoss kurucu aile üyeleri başta olmak üzere iş ortakları ve topluluk üyelerini kapsayan 100'den fazla kişi katıldı. Yeni tesisle beraber yağsız ve manyetik yatak teknolojisinin giderek daha yaygın hale gelmesi ve pazar payının artması, yağsız kompresör teknolojisinin ise daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor. Ek tesis, Danfoss Turbocor® kompresörleri için TTS/TG/TH hatları için son teknoloji üretimine ev sahipliği yapacak ve mevcut üretim kapasitesini ikiye katlayacak. 62 milyon dolarlık yatırım, aynı zamanda Tallahassee şehri ve eyalet sınırlarında yeni iş fırsatları yaratacak. 2030 yılına kadar karbon nötr olma hedefinin canlı bir örneği olması beklenen üretim tesisinde, düşük karbon emisyonu değerlerine sahip Turbocor® kompresörleri de kullanılacak. Yeşil enerji kullanımını artırmak amacıyla atık ısı geri kazanım sistemleri devreye alınacak. 

 

“Yakaladığımız büyüme oranları ve kapasite artışları gurur verici”

 

Danfoss Başkanı ve CEO’su Kim Fausing, yaptığı açıklamada "Üretim kapasitemizin artmasıyla Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya gibi bölgelerde ihtiyaç duyulan enerji verimliliği yüksek ısıtma ve soğutma sistemlerine yönelik talepleri eksiksiz karşılayacağız. Yağsız ve enerji verimliliği yüksek kompresör teknolojisi, ticari binaların, şehirlerin ve ülkelerin karbondan arındırma hedeflerini karşılamak için ideal ve etkin çözümlerden biri haline gelecek. Kuzey Amerika’da bulunan 34 tesisimizle bu bölge bizim için en büyük pazarlar arasında yer alacak. Yakaladığımız büyüme oranları ve üretimdeki kapasite artışlarımız gurur verici” dedi.

 

“Daha temiz ve daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunuyoruz”

 

Danfoss Turbocor® Başkanı Ricardo Schneider, "Bu yatırım, müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın değişen ihtiyaçlarını karşılama taahhüdümüzdeki kararlılığımızın yanı sıra yerel üretimin gücünün önemini de kanıtlıyor. Ürünlerimizi müşterilerimize daha yakın bir konumda üretmek, hizmetimizi iyileştirmek ve operasyonlarımızı karbondan arındırmak için tedarik zincirlerimizi bölgesel halde kurguluyoruz. Bu kapasite artışı, Kuzey Amerika'daki büyüme stratejimiz için kilit bir öneme sahip. Kompresör prensibinde yağı ortadan kaldırarak sadece bakım maliyetlerini azaltmakla kalmıyoruz, aynı zamanda daha temiz ve daha yeşil bir geleceğe de katkıda bulunuyoruz. Turbocor® kompresörler sadece bir ürün değil, çevresel sorumluluk ve sorumlu üretim konusunda bir taahhüt” diye konuştu.

 

“Turbocor® kompresörler, karbon ayak izini azaltmada güçlü bir iş ortağı olmayı vadediyor”

 

Danfoss Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi İklimlendirme Çözümleri Kıdemli Satış Direktörü ve Danfoss Türkiye Genel Müdürü Mert Kalafatoğlu ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Turbocor® kompresörler, ticari klima ve ısı pompaları sistemleri için geleneksel sistemlerin aksine yağsız manyetik yatak teknolojisini kullanmasıyla biliniyor. Düşük karbon ve ultra düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip bir soğutma seçeneği sunuyor. Turbocor® teknolojisi, yaşam döngüsü boyunca minimum performans kaybı ile öngörülebilir ve sabit işletme maliyetleri sağlayarak yatırım danışmanlarının tercihi hale geliyor. Bu özellik, uzun vadede maliyet etkinliği ve güvenilirlik arayan profesyoneller için ideal bir çözüm sunuyor. HVAC-R endüstrisinde yağsız kompresörlerin lideri ve öncüsü olarak yarattığı teknolojiyi aynı zamanda geliştirerek veri merkezleri, hastaneler, oteller ve havalimanları gibi kamuya ait kilit tesislerin karbon ayak izini azaltmada güçlü bir iş ortağı olmayı vadediyor. Kapasite artışı Danfoss Turbocor® kompresörlerini daha da yaygınlaştırılacaktır. Birçok endüstriyel alanın yanı sıra havacılık, enerji üretimi, sağlık ve otomotiv gibi çeşitli sektörde enerji verimliliği yüksek, düşük karbon emisyon değerlerine sahip iklimlendirme sistemlerine erişim hızlandıracaktır.” 

 

Turbocor®, Kasım 2023 itibarıyla satın alma sürecinin tamamlanmasıyla Danfoss’taki 10’uncu yılını kutladı. 1994 yılında kurulan, sonrasında 2004 yılında Danfoss ile ortak bir girişim haline gelen şirket, geliştirdiği teknolojiyle iklimlendirme çözümleri pazarında küresel olarak iz bıraktı. Turbocor®, gelecek yıl Çin’de açılması planlanan yeni tesisle ve Danfoss’un Nordborg’ta bulunan genel merkezinde konfigürasyon merkezinin de kurulmasıyla etkisini artırmaya devam edecek. Nordborg’ta açılması planlanan yeni üretim hattının ise 2026’da bitmesi bekleniyor. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR