SON DAKİKA
Lojistik Çarşamba 02 Mart 2022 02:09

DAHA HIZLI LOJİSTİK İÇİN FULFİLLMENT SİSTEM

E-ticaretin artan hacmi ve pandemi sürecinin de etkisiyle hem küreselde hem de dünyada artan taleplere bağlı olarak lojistik sektörü 2021 yılında ciddi bir büyüme trendi gösterdi. Fulfillment Genel Direktör Selim Tanrıkulu sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Daha hızlı lojistik için fulfillment sistem

Dünya lojistik pazar büyüklüğü 2021 yılının sonunda 5,5 trilyon dolar civarında gerçekleşti. Beklenenin üzerindeki bu büyüme trendinin 2022 yılında da devam edeceği öngörülüyor.

 

E-ticaret dünyası hızlı bir şekilde gelişiyor ve müşterilere en iyi deneyimi yaşatmak için farklı konseptler öne çıkabiliyor. Bu konseptlerden biri olan fulfillment, üst düzey bir koordinasyon ile, müşterilere satın aldıkları ürünü en hızlı şekilde sunmayı hedefleyen bir yapı. Fulfillment sisteminde ürünler, müşterilere hem lojistik, hem de operasyonel anlamda en kısa süre içinde ulaşıyor.

 

FULFILLMENT İLE HIZLI TESLİMAT

 

Lojistik depolama operasyonlarında gerçekleşen işlemden aldığı hizmet bedelleri üzerinden gelir elde eden Fulfillment, farklı lokasyon ve kapasitelerdeki depolarında sağladıkları fulfillment hizmetleri ile perakende markalarının ve e-ticaret satıcısı müşterilerinin tüm mal kabul, depolama, sipariş hazırlama ve kargoya teslim operasyonlarını entegre yazılımları ile yürüterek, onların satışlara ve pazarlamaya odaklanmalarını sağlıyor.

 

Tanrıkulu, yeni dönemde e-ticaret alanındaki markaların sipariş alması, siparişlerin hazırlanması, aldığı siparişlerin müşteriye iletilmesi ve iade sürecinde geçen tüm operasyonun tek bir sistem içerisinde toplanmasını sağlayacaklarının bilgisini verdi. 

 

A’DAN Z’YE TÜM E-TİCARET OPERASYONLARINI TEK BİR ÇATI ALTINDA TOPLADIK 

 

2017 yılında kurulan Fulfillment, Avrupa başta olmak üzere tüm dünya genelinde hizmet veriyor. Türkiye’de fulfillment alanında gördükleri boşluk nedeniyle Türkiye’ye açılmaya karar veren Tanrıkulu, Türk firmaların Avrupa’da yabancı firmalarla sorun yasayabildiğini gördüklerini, Türkçe konuşan ekipleriyle verdikleri nakliye, gümrükleme ve fulfillment hizmetlerinin Türk firmalar icin daha güvenli ve hızlı operasyonlara önayak olacağını düşündüklerini belirtti. Tanrıkulu: “A’dan Z’ye tüm e-ticaret operasyonlarını tek bir çatı altında toplayarak ülkemizdeki firmalara büyük bir kolaylık sağlıyoruz” dedi.

 

LOJİSTİK KİRALAMALARDA FİYATLAR ARTTI

 

Pandeminin beraberinde getirdiği alışveriş alışkanlıklarındaki değişim e-ticaret, perakende ve hızlı tüketim ürünlerinin tüketiciye daha çabuk ulaştırılması zorunluluğunu beraberinde getirdi. Buna bağlı olarak lojistik depo kiralama işlemlerinde de, bu sektörlerde faaliyet gösteren firmaların talebi giderek artıyor. Buna karşın inşaat sektöründeki yavaşlamanın, mevcut taleplerin kira fiyatlarının yükselmesine sebep olduğunu söyleyen Selim Tanrıkulu “Piyasada yüksek talep karşısında kira fiyatları üzerindeki artış yönlü baskının, yılın son çeyreğinde de etkili olacağı öngörüyoruz” diyor.