SON DAKİKA
sabancı holding mobil alt
Eğitim Pazartesi 28 Ekim 2024 13:56

"CUMHURİYET BAYRAMI" BİLFEN ANA OKULLARINDA COŞKUYLA KUTLANDI

Bilfen Anaokulları öğrencileri Cumhuriyet'in ikinci yüz yılının ilk "Cumhuriyet Bayramı"nı büyük bir coşkuyla kutladı. Sanatçı Eda ÖZÜLKÜ'nün sunumları eşliğinde Sunay AKIN'ın "Cumhuriyet'e Giden Yol" anlatımı ile başlayan gece, anaokulu öğrencilerinin muhteşem performanslarıyla devam etti.

Bilfen Anaokulları öğrencileri Cumhuriyet’in ikinci yüz yılının ilk “Cumhuriyet Bayramı”nı velilerinin katılımı ile büyük bir coşkuyla kutladı. 

Bilfen Esenşehir İlköğretim Okulları Konferans Salonunda yapılan Cumhuriyet’in 101.yıl kutlamaları, şair ve yazar Sunay AKIN’ın “Cumhuriyet’e Giden Yol” sunumuyla başladı.  Hem gökyüzüne hem de yeryüzüne hâkim, büyük başarılara imza atarak tarihte dönüm noktası olmuş bilim insanlarından bahseden AKIN; “101. yaşını kutladığımız Cumhuriyet bu topraklarda tekrar gökyüzüne, yıldızlara bakmanın adıdır. Cumhuriyet bir kültürdür. Kültür ise bilginin merkezine insan aklını koymak, bilgiye hâkim olmaktır. Bize bu bilgiyi sunan Mustafa Kemal Atatürk; kız çocuklarına eğitim hakkını vermiş ve birçok bilim kadının yetişmesine de vesile olmuştur. İşte Cumhuriyetimizi okuyarak daha güzel yarınlara taşıyacak olanlar ise buradaki çocuklarımız.” diyerek sahneyi minik öğrencilere bıraktı. 

Bilfen Okullarında müzik öğretmenliği yapan sanatçı Eda ÖZÜLKÜ’nün sunumlarıyla devam eden gecede öğrenciler, sahneye koydukları mizansen ile büyük alkış aldı. Öğrencilerin bando gösterileri, vals, step, bale ve halk oyunları performansları ile devam eden gecede sanatçı ÖZÜLKÜ söylediği Cumhuriyet marşları ile de velileri coşturdu. Öğrencilerden oluşan koronun söylediği şarkılarla final yapan gece tam da Cumhuriyet’e yakışır, hafızalardan silinmeyecek bir kutlama programı olarak anılara eklendi. 


ABONE OL
sabancı detay