Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 20 Temmuz 2024 18:00

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN DİJİTAL BAĞIMSIZLIK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ülkenin dijital bağımsızlığını güçlendirmeye yönelik çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan dijital bağımsızlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, küresel düzeyde etkili olan yazılım sorunu nedeniyle dünya üzerindeki birçok kullanıcı ve şirketi etkileyen erişim sorunları ve meydana getirdiği aksaklıkların, içinde bulunulan dijital çağda belirli teknoloji üreticilerine olan bağımlılığın oluşturduğu riskleri ve dijital bağımsızlığın önemini açıkça ortaya koyduğunu bildirdi.

 Türkiye olarak, yerel yazılım ekosisteminin olgunluğunu artıracak ve bu surette ülkenin dijital bağımsızlığını güçlendirecek çeşitli çalışmaları uzun süredir hükümet olarak yürüttüklerini belirten Yılmaz,

“2023 Temmuz ayında yürürlüğe giren ‘Kamuda Açık Kaynak Kodlu Yazılım Kullanımı’ konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamuda açık kaynak kodlu yazılımların kullanımını yaygınlaştırmak üzere somut bir mekanizma oluşturduk. Kamu kurumlarımız bu doğrultuda açık kaynak kodlu sistemlere geçiş yapmak üzere planlama çalışmalarına başladılar.” dedi.

Yılmaz, bu yöndeki çabaların, yerel yazılım ekosistemini geliştirmenin yanı sıra kamu kurumlarının yazılım ihtiyaçları açısında üretici bağımlılığını azaltmaya ve Türkiye’nin siber güvenliğini güçlendirmeye de önemli ölçüde yardımcı olduğuna değinerek, “Önümüzdeki dönemde de ülkemizin dijital bağımsızlığını güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” açıklamasını yaptı.