Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
35.99
%-0.02 -0
Sterlin £
42.91
%0.14 0.06
Çeyrek Altın
4261.96
%1.47 61.11
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 23:00

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SURİYE'DE HAKKANİYETLİ BARIŞ, EN ÇOK BİZE FAYDA SAĞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti dönüşünde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'de hakkaniyetli barış, en çok bize fayda sağlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO müttefiklerinden teröre karşı verilen mücadelede samimi dayanışma beklediğini bir kez daha vurgulayarak "Görüştüğüm liderlere bunları anlattım, 'NATO müttefikleri arasında kısıtlamaları konuşmak istemiyoruz' dedim." dedi.

Erdoğan, Almanya'yla, Akkuyu Nükleer Santrali için gelmesi gereken türbinlerin Alman gümrüğünde beklemesi sıkıntısı olduğunu belirterek "Bu bizi ciddi manada rahatsız etmiştir. Bunu Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a ikili görüşmemde tekrar hatırlattım." açıklamasını aptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-16'ların tedarik sürecini bakanlar ve kurumların yakından takip ettiği ve kısa sürede netice alabilmek için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM Genel Kurulu toplantısından sonra bizim bir Çin ziyaretimiz olabilir. Ama 2025'te de inanıyorum ki Sayın Şi Cinping bize iade i ziyaretini yapacaktır." ifadelerine yer verdi.

Esad ile görüşme hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Dışişleri Bakanım şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin yol haritasını belirleyecekler. Ona göre de inşallah adımı atacağız. Suriye'de hakkaniyetli barış, en çok bize fayda sağlayacak. Bu inşa sürecinin en önemli adımının da Suriye'yle yeni dönem başlatmaktan geçtiğini söylüyoruz. Biz Suriye'de barış istiyoruz ve barışın yanında olan herkesi de bu tarihi çağrımıza desteğe bekliyoruz. Terör örgütleri bu süreci zehirlemek için elinden geleni yapacaktır. Provokasyonlar tertipleyip oyunlar kuracaklardır. Tüm bunların farkındayız ve hazırlıklıyız."

Irak yönetiminde ilk defa PKK ile mücadele konusunda sahada çok somut adımlar atıldığını gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güvenlik güçlerimiz ile Erbil yönetiminin iş birliği memnuniyet verici. Erbil'e gittiğimizde de söyledik; Süleymaniye yönetimi PKK ile arasına mesafe koymadıkça bizim Süleymaniye'ye karşı tavrımızda bir değişiklik olmayacak, hava sahasına yönelik ambargo devam edecek." dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR