Dolar $
32.96
%0.35 0.11
Euro €
35.26
%0.01 0
Sterlin £
41.66
%0.02 0
Çeyrek Altın
3999.88
%-0.06 -2.33
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Havacılık Cumartesi 22 Haziran 2024 18:45

CORENDON AİRLİNES, TÜRKİYE'NİN GURURU İHRACAT ŞAMPİYONLARI ARASINA ADINI TEKRAR YAZDIRDI

"İlkleri Havayolu" Corendon Airlines, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin gerçekleştirdiği "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" araştırmasında geçtiğimiz yıllarda olduğu bu yıl da öne çıkan markalar arasında yer aldı. Corendon Airlines, en çok hizmet ihracatı yapan ilk 10 firma arasına girmeyi başardı.

Corendon Airlines, Türkiye'nin gururu ihracat şampiyonları arasına adını tekrar yazdırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 31. Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, 8 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle ihracatın şampiyon firmaları ödüllendirildi. 150 bin ihracatçı arasında ilk 1.000 içerisinde yer alan Corendon Airlines, hizmet ihracatçıları arasında ise THY, Pegasus, Sunex, TAV ve İGA gibi firmalarla beraber ilk 10’a girmeyi başardı. Corendon Airlines aynı zamanda Antalya Havalimanı’na en çok yolcu getiren 3. havayolu firması olarak faaliyet gösteriyor.

Yıldıray Karaer: “Ülkemizin ihracatına ve cari açığın azaltılmasına katkı sağlamaya devam ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Corendon Airlines’ın ödülünü şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yıldıray Karaer'e takdim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tebrik ettiği Yıldıray Karaer, ödülle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı listesine bir kez daha girmenin, ülkemizi ihracat pazarında başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Corendon Airlines olarak geçtiğimiz yıl boyunca 4 milyonun üzerinde yolcu taşıdık. Tur operatörümüz Corendon Travel ile 2023 yılında Hollanda, Belçika ve Danimarka’dan paket turları ile 750 binin üzerinde turisti getirdik. Yarattığımız 3.700 kişilik istihdam ile ülkemizin ihracatına ve cari açığın azaltılmasına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız yatırımlar ve yeniliklerle turizmin gelişmesi ve daha fazla turistin ülkemizi ziyaret etmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Corendon’u bir kez daha bu kıymetli ödüle layık gördüğünüz için çok teşekkür ederiz.”

2004 yılında kurulan Corendon, yıllar içinde gelişim göstererek; havayolu, incoming acentesi ve Avrupa, Türkiye, Karayipler’de hizmet veren otelleri de bünyesinde barındıran bir turizm grubu haline geldi. Corendon Airlines, 32 uçaklı filosuyla her yıl milyonlarca turisti Türkiye’ye taşıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 31. Genel Kurulu kapsamında paylaşılan bilgilere göre Türkiye, 2023 yılında 355 milyar dolarla İhracatta yeni bir rekora ulaştı. Bu yılın günümüze kadarki göstergeleri de rekorların devam edeceğine işaret ediyor. 2024 yılının ilk beş ayında Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatı yüzde 12 artış kaydetti. İthalattaki azalışla birlikte cari açık geçen yıla göre yüzde 47 oranında azaldı.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR