Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Eğitim Cuma 26 Temmuz 2024 14:00

ÇOMÜ REKTÖRÜ ERENOĞLU: SAĞLIK ALANI BİR ÜNİVERSİTE İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, üniversite bünyesindeki çalışmalarla ilgili bilgi vererek, sağlık alanının bir üniversite için çok önemli olduğunu söyledi.

ÇOMÜ Rektörü Erenoğlu: Sağlık alanı bir üniversite için çok önemlidir

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Erenoğlu, üniversite bünyesinde yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Güzel ve verimli bir dönem geçirdiklerini söyleyen Erenoğlu, özellikle kalite odaklı ve uluslararasılaşma hedefiyle yol aldıklarını ifade etti.

Erenoğlu, sağlık alanının bir üniversite için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, “Tıp Fakültesine bağlı Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemiz, yine Diş Hekimliği Fakültesine bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Araştırma, Uygulama Merkezimiz var. Bu merkezlerimiz insanlarımıza ve bölgemize doğrudan yönelen iki kapımız. Burada hem öğrenci yetiştiriyoruz hem de uzmanlık eğitimi veriyoruz.” dedi.

Akademisyenlerin araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüttüğünü belirten Erenoğlu, “Sosyal ve toplumsal katkı da çok önemlidir. Hastanemiz, bölge hastanesi konumunda ve alanında uzman, profesör ve doçent öğretim üyelerimizin destekleriyle uzman hekimlerimiz yetişiyor ve halk sağlığına destek veriyor." diye konuştu.

 Erenoğlu, özellikle son dönemde yapay zeka gibi teknolojinin de eğitimde ve tıpta kullandığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu kapsamda anjiyo, doppler, ultrason gibi temel araç gereçleri sürekli yeniliyoruz. Bölgemizdeki büyük ve orta ölçekli sanayiciler de destek oluyor. Hatta geçenlerde bir kampanya başlattık. Yapay zeka destekli MR cihazı, yine kanser tanı cihazı olan Pet-CT cihazının üniversitemize kazandırılması noktasında kampanya başlattık. İnşallah 2 ay içerisinde bu cihazları üniversitemize kazandıracağız.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR