Dolar $
32.87
%0.05 0.01
Euro €
35.71
%0.15 0.05
Sterlin £
42.4
%-0.12 -0.05
Çeyrek Altın
4190.42
%0.27 11.21
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Çarşamba 24 Temmuz 2024 08:00

CNN: HARRİS BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN YETERLİ DELEGE DESTEĞİNİ GÜVENCE ALTINA ALMIŞ OLABİLİR

Delegelerden destek gelmeye devam ederken, Kamala Harris şu anda ilk oylamada adaylığı kazanmak için ihtiyaç duyacağı 1.976 taahhütlü delegeden çok daha fazlası tarafından destekleniyor.

CNN: Harris başkan adaylığı için yeterli delege desteğini güvence altına almış olabilir

Harris, Pazartesi akşamı eyalet delegelerinden gelen destek dalgasının ortasında barajı aştı. Temsilciler Meclisi eski Başkanı Nancy Pelosi, Pazartesi gecesi Kamala Harris'i başkan adayı olarak destekleyen şu ana kadarki en önemli isim oldu.

Her ikisi de başkanlık yapmış ya da başkanlık için yarışmış olan Bill ve Hillary Clinton da Harris'i desteklediklerini açıkladılar..

Bu desteklerin bağlayıcılığı bulunmuyor ve Başkan Joe Biden yarış dışı kaldığı için delegeler istedikleri adaya oy vermekte serbestler.

CNN'in sayımı, delegelerin ve eyalet delegasyonlarının kamuoyuna yaptıkları destek açıklamalarından, CNN haberlerinden ve delegelerle yapılan görüşmelerden elde edilmiş.. Eyalet delegasyonlarının destekleri,  başka bir bilgi ulaşmadığı sürece Harris'e oybirliğiyle verilen destek olarak sayılmakta.

Pazartesi günü Demokrat yetkililer tarafından açıklanan plana göre, delegelerin Harris'i 7 Ağustos'tan önce aday olarak onaylamak üzere oy kullanmaları bekleniyor. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR