Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | EKONOMİ Cumartesi 27 Temmuz 2024 13:00

CMG'NİN 8K NAKLEN YAYIN ARACI PARİS'TE

Çin Medya Grubu'nun kendi gücüyle geliştirdiği 8K ultra yüksek çözünürlüklü naklen yayın aracı, dün Paris'in Fransa Stadyumu'nda test çalışmalarını tamamlayarak program yapım ekibine teslim edildi.

CMG'nin 8K naklen yayın aracı Paris'te

Çin Medya Grubu’nun kendi gücüyle geliştirdiği 8K ultra yüksek çözünürlüklü naklen yayın aracı, dün Paris’in Fransa Stadyumu’nda test çalışmalarını tamamlayarak program yapım ekibine teslim edildi.

İlk kez Yaz Olimpiyatları için 8K kamu sinyallerini sağlayacak olan CMG’nin 8K naklen yayın aracının, Paris Olimpiyatları sırasında küresel izleyicilere atletizm yarışmaları ve kapanış töreni için 8K uluslararası kamu sinyalleri sunması bekleniyor.

Çin Medya Grubu Başkanı Shen Haixiong, dün Fransa Stadyumu’nda 8K naklen yayın aracının hazırlık çalışmalarını inceledi. Shen, teknik ekipten, CMG’nin geliştirdiği 4K ve 8K ultra yüksek çözünürlüklü sinyal, yapay zeka, Genişletilmiş Gerçeklik (XR) ve Sanal Gerçeklik (VR) teknolojilerini kullanarak, Paris Olimpiyatları için yayın çalışmalarının sorunsuz bir şekilde sürdürülmesini sağlamasını talep etti.

CMG’ye bağlı Ultra-HD Ulusal Laboratuvarı tarafından bağımsız olarak geliştirilen 8K ultra yüksek çözünürlüklü naklen yayın aracı, şu anda dünyada en güçlü fonksiyonlara ve en esnek sisteme sahip naklen yayın aracıdır. 17 metre uzunluğu ve 6 metre genişliğindeki 8K naklen yayın aracında aynı anda 40 kişi çalışabiliyor ve 60 sinyal kaynağı işlenebiliyor. Paris Olimpiyatları sırasında yayın aracının sağlayacağı 8K sinyallerinin toplam süresi 40 saati aşacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR