Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.81
%-0.25 -0.09
Sterlin £
42.46
%-0.25 -0.1
Çeyrek Altın
4142.69
%0.93 37.8
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Perşembe 25 Temmuz 2024 15:00

CMG'DEN NEW YORK'TA ÇİN'DE REFORM KONULU TOPLANTI

''Yeni Dönemde Çin'in Reformları Derinleştirmesinin Dünyaya Sunduğu Fırsatlar'' konulu küresel diyalog kapsamındaki özel oturum, Çin Medya Grubu'nun (CMG) ev sahipliğinde New York'ta yapıldı.

CMG'den New York'ta Çin'de reform konulu toplantı

‘‘Yeni Dönemde Çin'in Reformları Derinleştirmesinin Dünyaya Sunduğu Fırsatlar’’ konulu küresel diyalog kapsamındaki özel oturum, Çin Medya Grubu’nun (CMG) ev sahipliğinde New York'ta yapıldı.

ÇKP Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong ve Çin'in Washington Büyükelçisi Xie Feng, toplantıda video yoluyla konuşmalar yaptı.

Etlinlikte, ABD’deki düşünce kuruluşlarından, iş çevrelerinden ve akademi camiasından yaklaşık 100 kişi, Çin'de reformların derinleştirilmesinin ve Çin tarzı modernleşmenin hızlandırılmasının tüm dünyaya sunduğu fırsatlar üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Shen Haixiong, tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Çin Komünist Partisi 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı’nın yeni dönemde Çin için bir kilometre taşı niteliği taşıdığını söyledi. 

Shen, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in "Çin'deki ikinci devrim olan reform ve dışa açılma, yalnızca Çin'i derinden değiştirmekle kalmadı, aynı zamanda dünyayı da derinden etkiledi.” ifadesini kullandığını hatırlattı. 

Shen, yeni dönemde Çin'in reformu kapsamlı şekilde derinleştirmesinin, Çin tarzı modernleşme ile ulusal yeniden canlanma ve güçlü ülke inşasını çok yönlü şekilde hızlandırmada kilit bir adım olmakla kalmayıp, insanlığın modernleşme yolu ve daha iyi bir toplumsal sistem keşfetmesi için yeni bir ivme sağlayacağını ve çeşitli ülkelerin kalkınması için yeni fırsatlar sunacağını kaydetti.

Katılımcılar, Çin-ABD ekonomik ve ticari işbirliğinin yanı sıra, Çin piyasasıyla ilgili fikir teatisinde de bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR