Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Cuma 28 Haziran 2024 09:20

ÇKP 20. MERKEZ KOMİTESİ 3. GENEL KURUL TOPLANTISI 15 TEMMUZ'DA

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu'nun bugün düzenlenen oturumunda, reformların kapsamlı şekilde derinleştirilmesi, Çin tarzı modernleşme sürecinin ilerletilmesi ve diğer konular ele alındı.

ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı 15 Temmuz'da

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu’nun bugün düzenlenen oturumunda, reformların kapsamlı şekilde derinleştirilmesi, Çin tarzı modernleşme sürecinin ilerletilmesi ve diğer konular ele alındı.

Merkez Komite Genel Sekreteri Xi Jinping’in başkanlık ettiği oturumda, ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı’nın 15 ile 18 Temmuz günlerinde Beijing’de düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Oturumda, ÇKP üyeleri ve ülkenin çeşitli kesimlerinin “ÇKP Merkez Komitesi’nin Reformların Kapsamlı Şekilde Derinleştirilmesi ve Çin Tarzı Modernleşmenin İlerletilmesine İlişkin Kararı” adlı taslak belgeyle ilgili görüşleri dinlendi ve taslakta değişiklik yapıldıktan sonra ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı’nın onayına sunulması kararlaştırıldı.

Oturumda, reformların kapsamlı şekilde derinleştirilmesinin genel hedefinin, Çin’e özgü sosyalizm sisteminin daha da iyileştirilmesi, devlet yönetimi sistemi ve kabiliyetinin modern çağın ihtiyaçlarına uyum sağlaması olduğu belirtildi. 2035 yılına kadar yüksek seviyeli sosyalist piyasa ekonomisi sisteminin inşasının tamamlanacağı, Çin’e özgü sosyalizm sisteminin daha sağlıklı hale getirileceği, devlet yönetim sistemi ve kabiliyetinin daha iyi şekilde modern çağa ayak uydurulacağı, sosyalist modernleşmenin ilk etapta gerçekleştirileceği ve bu yüzyılın ortalarına kadar kapsamlı sosyalist modernleşme inşasının tamamlanacağı savunuldu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR