Dolar $
33
%0.16 0.05
Euro €
35.29
%-0.05 -0.01
Sterlin £
41.8
%-0.14 -0.06
Çeyrek Altın
4018.01
%-0.19 -7.6
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Denizcilik Pazar 16 Haziran 2024 12:00

ÇİN'İN ÜÇÜNCÜ UÇAK GEMİSİ DENİZDE İKİNCİ TEST SEFERİNİ TAMAMLADI

Çin'in "Fujian" adlı üçüncü uçak gemisi bu hafta denizdeki ikinci seferini tamamladı. Uzmanlara göre bu derinlemesine ve yoğun test, 80 bin tonluk geminin  gerçekleştirdiği ilerlemeleri yansıtıyor.

Çin'in üçüncü uçak gemisi denizde ikinci test seferini tamamladı

Çin’in “Fujian” adlı üçüncü uçak gemisi bu hafta denizdeki ikinci seferini tamamladı. Uzmanlara göre bu derinlemesine ve yoğun test, 80 bin tonluk geminin  gerçekleştirdiği ilerlemeleri yansıtıyor.

Elektromanyetik fırlatma düzeneği ile donanmış bulunan Fujian uçak gemisi, 20 gün süren denizdeki ikinci test seferinden, 11 Haziran Salı sabahı Jiangnan tersanesine döndü. Uzmanlar, ilk sefer ile ikincisi arasında yalnızca yaklaşık iki haftalık bir sürenin geçmiş olmasını, ilk test seferinin çok başarılı geçmiş olup iki test arasında gemi üzerinde çok komplike ayarlamalar yapılmasının gerekmemiş olmasına bağlıyorlar. 

Fujian’ın denizdeki ilk testinin, Shanghai’de imal edilmiş olduğu tersane yakınlarındaki Doğu Çin Denizi’nde yapılmış olmasına karşılık ikinci test, Sarı Deniz’de gerçekleşti ve uçak gemisinin denizde tepkili yol alması, keskin virajlar dönmesi ve geriye doğru gidişi gibi daha zor denemeler içerdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR