Dolar $
33.61
%0.01 0
Euro €
37.13
%0.3 0.11
Sterlin £
43.13
%-0.06 -0.02
Çeyrek Altın
4339.33
%0.2 8.74
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 15 Ağustos 2024 02:10

ÇİN'İN DEV KARGO İHA'SI İLK UÇUŞ TESTİNİ TAMAMLADI

Çin Devlet Medyası yerli olarak geliştirilen en büyük kargo insansız hava aracının (İHA) ilk uçuş testini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini aktardı.

Çin'in dev kargo İHA'sı ilk uçuş testini tamamladı

Çin kaynaklarına göre test, Çin’in Sichuan Eyaletindeki Zigong’da gerçekleştirildi. Kargo İHA‘nın yüklenmesinin toplam 15 dakika sürdüğü bildirilirken, hava aracının toplam yükünün ise 1800 kilogram olduğu açıklandı. 1800 kilogram kargo yüküyle havalanan insansız hava aracının 100 kilometrelik bir mesafeyi 20 dakikada uçarak başarılı bir şekilde iniş yaptığı bildirildi. Testi gerçekleştirilen kargo İnsansız hava aracının Sichuan Tengden Sci-tech Innovation Company tarafından geliştirildiği belirtildi. Test ile ilgili açıklamalarda bulunan Çinli bir yetkili, ‘’Bu kargo İHA’sı, Çin’in pazar talebini karşılamak üzere tasarlanmış ve tamamen yerli olarak geliştirilen en büyük platform olma özelliğini taşıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda hava aracının kolay yükleme ve boşaltmaya uygun şekilde tasarlandığının altını çizen yetkililer, 15 dakikalık bir sürede 1800 kilogram yükleme yapılabildiğini vurguladı. Bu insansız hava aracının Çin’in hava kargo hizmetlerine ve ‘’akıllı alçak irtifa lojistik’’ genişlemesine katkı vermesi bekleniyor. Pekin yönetimi, ‘’akıllı alçak irtifa lojistiği’’ konsepti dahilinde yolcu taşımacılığı, kargo teslimatı ve imalat gibi entegre hizmetler için insansız hava araçlarını kullanmayı hedefliyor. Bu amaçla lojistik ve ulaştırma altyapısında iyileştirmeleri teşvik etmek için İHA teknolojisinin geliştirilmesi üzerinde çalışıyor. İnsansız sistemlere olan yatırımın artmasıyla birlikte Çin; kamyonlar, gemiler ve trenler gibi kara ulaşım araçlarının kademeli olarak kullanımdan kaldırılmasını ve bunların yerine İHA sistemlerinin almasını planlıyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Çin Sivil Havacılık İdaresi müdürü Song Zhiyong, geçen ay 14 bin şirketin İHA işletmek için lisans aldığını açıkladı ve buna ek olarak 225 bin kişiye de İHA işletme lisansı verildiğini açıkladı.

+++

Havacılık analistleri, 2030 yılına kadar 279 milyar dolarlık bir endüstri öngörüyor ve 2023’ten itibaren dört kat büyüme olacağını varsayıyor.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250