Dolar $
33.09
%0.27 0.09
Euro €
35.98
%-0.05 -0.02
Sterlin £
42.83
%-0.02 -0.01
Çeyrek Altın
4264.63
%1.54 63.74
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Cuma 12 Temmuz 2024 12:00

ÇİN'İ BAHANE EDEN NATO, ASYA-PASİFİK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİREMEZ

NATO Zirvesi dün Washington'da başladı. CMG Yorumcusu Jian Guo, ABD'nin, zirveyi Soğuk Savaş'tan bu yana en hırslı zirve olarak nitelendirdiğini aktardı.

Çin'i bahane eden NATO, Asya-Pasifik hayalini gerçekleştiremez

NATO Zirvesi dün Washington'da başladı. ABD'nin, zirveyi Soğuk Savaş'tan bu yana en hırslı zirve olarak nitelendirdiğini aktaran CMG Yorumcusu Jian Guo, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirve öncesi yaptığı açıklamada, "Çin gibi ülkelere karşı Asya ve Pasifik'teki ortaklıklarla sıkı işbirliği yapmalıyız." dedi. Bu, medya tarafından NATO'nun “Çin tehdidini” Asya-Pasifik bölgesine müdahale etme ve Amerikan hegemonyasını sürdürme girişimini gerçekleştirmek için bir bahane olarak kullandığına inanılıyor." açıklamasını yaptı.

CMG Yorumcusu Jian Guo, NATO’nun “Çin tehdidi” teorisini abartmasına rağmen, NATO üye ülkelerinin çoğunun Çin ile istikrarlı ilişkilerini korumaya devam ettiğine dikkat çekerek "Asya-Pasifik bölgesindeki ülkelerin büyük çoğunluğu da Çin’in bölgesel ve küresel istikrar ile refahın çıpası olduğu konusunda hemfikir. NATO’nun kendi tarafına çektiği Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın ise çıkarları uğruna, ABD'ye yaranmak için Çin ile pragmatik işbirliğinden vazgeçmeleri zor görünüyor." dedi.

"Zamanın tekerleği ileriye doğru dönüyor." diyen Jian Guo, şöyle devam etti:

"NATO, ne kadar iddialı olursa olsun, modası geçmiş ve iç ile dış zorluklar yaşayan bir organizasyon olduğu gerçeğini ve daha da ötesi, küresel istikrara yönelik tehdidin kaynağının kendisi olduğu gerçeğini gizleyemez. NATO’nun sözde Asya-Pasifik stratejisi, bölünme, çatışma ve hatta savaşı kışkırtmaya yönelik bir programdır. Amacı, ABD’nin hegemonyasına hizmet etmektir. Tarihin akışına karşı hareket eden bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmaya mahkumdur."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR