Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
DÜNYA Çarşamba 27 Mayıs 2020 09:06

ÇİN'E KARŞI SERTLEŞECEK

ABD Başkanı Donald Trump dün Çin'in Hong Kong'a getirmeyi planladığı ulusal güvenlik yasasına karşı ABD'nin sert bir cevap vermeye hazırlandığını ve bu hafta içinde açıklayacaklarını söyledi.

Çin'e karşı sertleşecek

Çin, geçen yıl gerçekleşen demokrasi yanlısı protestoların ardından Hong Kong'a yönelik yeni bir ulusal güvenlik yasası getirmeye hazırlandığını açıklamıştı.

Çin'in getireceği yeni ulusal güvenlik yasasının şehrin özel ekonomik statüsüne dair soru işaretleri doğurarak Hong Kong'un Çin'den ayrı olan hukuki statüsünü azaltması bekleniyor.

Trump, Beyaz Saray'da yaptığı basın açıklamasında Çin'e karşı yaptırım planlayıp planlamadığı ve Çin'den gelen öğrenciler ile araştırma görevlilerinin vize almasına kısıtlama getirilip getirilmeyeceği sorulduğunda, "Şu anda bir şeyler yapıyoruz. Bence oldukça ilginç bulacaksınız. Önümüzdeki birkaç gün içinde bunun hakkında konuşacağım" dedi.

Trump konuya ilişkin detay vermezken Beyaz Saray sözcüsü Kayleigh McEnany, Trump'ın bu durumdan memhun olmadığını ve Çin devralırsa Hong Kong'un finansal merkez olmaya devam etmesinin zor olduğunu düşündüğünü ifade etti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR