Dolar $
33.09
%0.27 0.09
Euro €
36.11
%0.29 0.1
Sterlin £
42.96
%0.26 0.11
Çeyrek Altın
4228.97
%0.69 28.52
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 14 Temmuz 2024 16:01

ÇİN'DEN ULUSLARARASI TOPLUMA UNRWA'YA DESTEK ÇAĞRISI

Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, uluslararası topluma Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik sermaye desteğini bir an önce yeniden başlatma çağrısında bulundu.

Çin'den uluslararası topluma UNRWA'ya destek çağrısı

Çin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, uluslararası topluma Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik sermaye desteğini bir an önce yeniden başlatma çağrısında bulundu.

Geng Shuang, dün düzenlenen UNRWA Bağış Konferansı’nda yaptığı konuşmada, UNRWA’nın BM Genel Kurulu kararıyla tanınan yetkiler uyarınca Filistinli mültecilere yardım ettiğini, tüm ülkelerin ajansa destek ve kolaylık sağlaması gerektiğini söyledi.

Geng, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de UNRWA’nın Gazze’deki insani yardım çalışmalarında yeri doldurulamaz rol oynadığını defalarca vurguladığını hatırlattı.

Gazze’deki çatışmaların başlamasından bu yana Çin’in bölgeye birkaç grup yardım sağladığına dikkat çeken Geng, “Mayıs ayında düzenlenen Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu 10. Bakanlar Toplantısı’nda Çin lideri, daha önce sağlanan 100 milyon yuan değerindeki acil insani yardımın yanı sıra, ülkesinin Gazze’deki insani krizi hafifletmek ve savaş sonrasında yeniden yapılanma çalışmalarına destek vermek amacıyla 500 milyon yuanlık ek yardım sağlayacağını açıkladı. Çin lideri, ayrıca UNRWA’ya Gazze’deki insani yardım çalışmalarını desteklemek için 3 milyon dolar bağışlayacaklarını da belirtti.” dedi.

Geng, Çin’in UNRWA'yı destekleyen ortak açıklamayı övgüyle değerlendirdiğine işaret ederek, uluslararası topluma UNRWA’ya destek vermeyi sürdürme çağrısında bulundu.

Çinli temsilci, ayrıca Gazze’de derhal kalıcı ateşkes sağlanmasının, insani felaketi hafifletecek ve masum canları kurtaracak temel yol olduğunu sözlerine ekledi.

UNRWA Bağış Konferansı öncesinde BM Güvenlik Konseyi’nin 15 üyesi dâhil olmak üzere 118 ülke, UNRWA’ya yönelik mali ve siyasi desteklerin artırılması taahhüdünün yer aldığı bir belgeye imza attı.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR