Dolar $
32.9
%0.18 0.06
Euro €
35.3
%0.52 0.18
Sterlin £
41.66
%0.19 0.08
Çeyrek Altın
4027.82
%0.36 14.13
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Otomotiv Cumartesi 15 Haziran 2024 12:00

ÇİN'DEN TÜRKİYE'NİN ÇİN MENŞELİ OTOMOBİLLERE EK GÜMRÜK VERGİSİ KARARINA TEPKİ

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Türkiye'nin Çin menşeli otomobillere yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulama kararına tepki gösterildi.

Çin'den Türkiye'nin Çin menşeli otomobillere ek gümrük vergisi kararına tepki

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Türkiye’nin Çin menşeli otomobillere yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulama kararına tepki gösterildi.

Türkiye tarafından 8 Haziran’da yapılan açıklamada, Çin menşeli içten yanmalı ve hibrit motorlu binek otomobillere yüzde 40 ilave gümrük vergisi uygulanmasına karar verildiği ve bu değişikliğin 30 gün sonra yürürlüğe gireceği duyuruldu.

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasında, Çin’in Türkiye’nin ilgili kararını yakından izlediği, daha önce Türkiye’nin aynı yöntemle Çin menşeli elektrikli araçlara da yüzde 40 ek gümrük vergisi uyguladığı ve Çin’in bu konuda birçok defa Türkiye nezdinde ciddi girişimde bulunduğu hatırlatıldı.

Türkiye’nin sadece Çin menşeli binek araçlara ek gümrük vergisi uyguladığı, Çin ürünlerine ayrımcı muamele yaptığı ve en çok kayrılan ülke ilkesini ciddi şekilde ihlal ettiği belirtilen açıklamada Çin’in, Türkiye’nin bu girişiminden büyük memnuniyetsizlik duyduğu ve buna kesinlikle karşı çıktığı ifade edildi.

Açıklamada Çin’in, Türkiye’ye ayrımcı gümrük vergilerini derhal iptal etme ve Çin-Türkiye ekonomik ve ticari ilişkilerinin sağlıklı gelişmesini ortaklaşa ilerletme çağrısında bulunduğunun ve Çinli şirketlerin yasal hak ve çıkarlarını korumak için gereken önlemleri alacağının altı çizildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR