Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Salı 23 Temmuz 2024 14:00

ÇİN'DEN NÜKLEER SİLAHLARI İLK KULLANAN TARAF OLMAMA ÇAĞRISI

"Çin'in Karşılıklı Olarak Nükleer Silahları İlk Kullanan Taraf olmama Çağrısı"na ilişkin çalışma belgesi yayımlandı.

Çin'den nükleer silahları ilk kullanan taraf olmama çağrısı

“Çin’in Karşılıklı Olarak Nükleer Silahları İlk Kullanan Taraf olmama Çağrısı”na ilişkin çalışma belgesi yayımlandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde bugün yer alan belgede, nükleer silahların kapsamlı şekilde yasaklanması ve tamamen yok edilmesinin, nihai olarak nükleer silahlardan arınmış bir dünyanın kurulmasının, tüm insanlığın ortak çıkarına uyduğu kaydedildi.

Çin’in nükleer silahları ilk kullanan taraf olmama politikasını uygulamasının nükleer silahlara ile nükleer savaşa dair anlayışına dayandığına değinilen belgeye göre, Çin’in nükleer silah geliştirmesi, diğer ülkeleri tehdit etmek yerine, öz savunma ve ulusal stratejik güvenliğinin korunmasını hedeflediği gibi, dünyanın barış ve istikrarına da katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Nükleer silahları ilk kullanan taraf olmama politikasının gün geçtikçe uluslararası silahların kontrolü alanında varılan önemli bir konsensüs hâline geldiğine işaret edilen belgede, “Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması”nın (NPT) tarafları Çin’in görüşlerine destek vermeye çağrıldı.

Belgede, NPT kapsamındaki 11. gözden geçirme toplantısında Çin’in görüşlerinin ele alınmasının ve somut sonuçlara ulaşılarak, bunların toplantının sonuç belgesine dahil edilmesinin arzulandığı da ifade edildi.

ABONE OL