Dolar $
32.51
%0.09 0.03
Euro €
34.84
%0.34 0.11
Sterlin £
40.99
%0.51 0.2
Çeyrek Altın
3938.71
%-1.17 -46.13
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Salı 16 Nisan 2024 11:00

ÇİN'DEKİ FİKRİ MÜLKİYET KORUMA MERKEZ SAYISI 71'E ÇIKACAK

Devlet Fikri Mülkiyet Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin'de bugün itibarıyla toplam 71 ulusal fikri mülkiyet koruma merkezi ya işlev görmekte ya da kurulma sürecinde. Bunlar, dört yerel yönetim de dahil olmak üzere, 28 eyalete ve özerk bölgeye dağılmış durumda.

Çin'deki fikri mülkiyet koruma merkez sayısı 71'e çıkacak

Devlet Fikri Mülkiyet Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’de bugün itibarıyla toplam 71 ulusal fikri mülkiyet koruma merkezi ya işlev görmekte ya da kurulma sürecinde. Bunlar, dört yerel yönetim de dahil olmak üzere, 28 eyalete ve özerk bölgeye dağılmış durumda.

Devlet Fikri Mülkiyet Dairesi, kısa süre önce Çin’in güneybatısında bulunan Chongqing yerel yönetimi bünyesinde ulusal bir fikri mülkiyet merkezinin inşa edilmesini onadı. Bu yeni merkez, yeni nesil bilişim teknolojisine ve biyolojik endüstrilere ilişkin kısa dönemli ve hızlı fikri mülkiyet koruma çalışmasını yürütmekle yükümlü olacak.

Devlet Fikri Mülkiyet Dairesi’nin açıklamasına göre Chongqing’deki bu yeni merkezin onanması, fikri mülkiyet koruma merkezlerinin bölgesel düzenlemesini de daha iyi duruma getirecek. Tamamlanmasını ve işlemeye başlamasını müteakiben bu merkez, inovasyon kaynaklarının bir odakta toplanmasını, endüstriyel dönüşümün teşvikini ve iş ortamının optimize edilmesini sağlayacak ve üst düzey ekonomik kalkınmayı destekleyecek.