Dolar $
32.84
%-0.31 -0.1
Euro €
35.15
%-0.47 -0.16
Sterlin £
41.57
%-0.7 -0.29
Çeyrek Altın
3978.93
%-1.16 -46.2
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 17 Haziran 2024 12:00

ÇİN VE AVUSTRALYA'DAN İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMA VURGUSU

Çin Başbakanı Li Qiang, bugün Avustralya'nın başkenti Canberra'da Avustralya Başbakanı Anthony Norman Albanese ile bir araya geldi.

Çin ve Avustralya'dan işbirliğini artırma vurgusu

Çin Başbakanı Li Qiang, bugün Avustralya'nın başkenti Canberra'da Avustralya Başbakanı Anthony Norman Albanese ile bir araya geldi.

Li Qiang, görüşmede yaptığı konuşmada, bu yılın Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Avustralya'ya resmi ziyaretinin ve iki ülke arasında kapsamlı stratejik ortaklığın kurulmasının 10. yıldönümü olduğunu belirtti. Geçen 10 yıl içinde ikili ilişkilerin gelişmesinden elde edilen en önemli deneyimin karşılıklı saygı, görüş farklılıklarını bir kenara bırakıp görüş birliklerini artırma ve kazan-kazan anlayışına dayalı işbirliği olduğunu kaydetti.

Li Qiang, Çin'in Avustralya ile ikili ilişkilerin mevcut olumlu eğilimini korumaya, iki ülke arasında daha istikrarlı ve verimli bir kapsamlı stratejik ortaklık oluşturmaya ve iki ülke halklarına mutluluk getirmeye hazır olduğunu belirtti. Li, Çin'in bölgesel ve küresel boyutta Avustralya ile koordinasyonu ve işbirliğini artırmaya, blok çatışmasına ve "Yeni Soğuk Savaş"a karşı çıkmaya, dışa açık ve kapsayıcılık ile ortak kalkınmada ısrarcı olmaya, bölgesel ekonomik bütünleşmeyi hızlandırmaya ve dışa açık dünya ekonomisini oluşturmaya hazır olduğunu vurguladı.

Avustralya Başbakanı Anthony Norman Albanese ise Tek Çin politikasında ısrarcı olacaklarını, ticaret, enerji, kültür, çevre koruma, iklim değişikliğiyle mücadele ve yasama konularında Çin ile işbirliğini yoğunlaştıracaklarını açıkladı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR