Dolar $
33.07
%0.23 0.07
Euro €
36
%-0.02 -0
Sterlin £
42.85
%0.01 0
Çeyrek Altın
4290.88
%2.16 89.67
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Salı 16 Temmuz 2024 18:00

ÇİN: İRAN'LA KAPSAMLI STRATEJİK ORTAKLIK İLİŞKİLERİNİ İLERLETMEYE HAZIRIZ

Çin'in İran'la kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini ilerletmeye hazır olduğu bildirildi. Tahran merkezli "Tehran Times" gazetesinde yeni seçilen İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın bir makalesi yayımlandı.

Çin: İran'la kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini ilerletmeye hazırız

Çin’in İran’la kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini ilerletmeye hazır olduğu bildirildi. 

Tahran merkezli “Tehran Times” gazetesinde yeni seçilen İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın bir makalesi yayımlandı. Çin’le geleneksel dostluğa büyük önem verdiklerini belirten Pezeşkiyan makalede, yeni uluslararası düzenin oluşturulmasında Çin’le iş birliğini derinleştirmeye hazır olduklarını ve Çin’in İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesinde oynadığı önemli rolü takdirle karşıladıklarını ifade etti. 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian bugün Beijing’de düzenlenen olağan basın toplantısında, Pezeşkiyan’ın söz konusu açıklamasını övgüyle değerlendirerek, Çin ve İran’ın karşılıklı güveni arttırması, her alandaki iş birliğini güçlendirmesi ve bölgesel ve uluslararası konularda teması ile koordinasyonu korumasının, yalnız iki ülkeye değil, bölgedeki ve dünyadaki barış ve istikrarın korunmasına da fayda getirdiğini belirtti. 

Sözcü Lin, iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini ilerletmek için İran’ın yeni hükümetiyle ortak çaba göstermek istediklerini ifade etti.   

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR