Dolar $
33.09
%0.27 0.09
Euro €
36.05
%0.13 0.04
Sterlin £
42.89
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
4242.6
%1.01 41.99
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 15 Temmuz 2024 14:00

ÇİN GÜMRÜĞÜNDE BİR KİŞİ PANTOLONUNDA 100 CANLI YILANLA YAKALANDI

Ülkenin gümrük otoritesine göre bir kişi 100'den fazla canlı yılanı pantolonunun içine tıkıştırarak Çin anakarasına sokmaya çalışırken yakalandı.

Çin gümrüğünde bir kişi pantolonunda 100 canlı yılanla yakalandı

Çin Gümrük Yönetimi tarafından Salı günü yapılan açıklamada, adı açıklanmayan yolcunun yarı özerk Hong Kong'dan sınır kenti Shenzhen'e geçmek isterken gümrük memurları tarafından durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Gümrük memurları yaptıkları incelemede, yolcunun giydiği pantolonun ceplerinin altı adet kanvas büzgülü torba ile doldurulduğunu ve bantla kapatıldığını tespit etti" denildi.

"Açıldığında, her bir torbanın her türlü şekil, boyut ve renkte canlı yılan içerdiği tespit edildi" denildi.

Açıklamada memurların 104 sürüngene el koyduğu, bunların arasında süt yılanları ve mısır yılanlarının da bulunduğu ve çoğunun yerli olmayan türler olduğu belirtildi.

Açıklamaya eşlik eden bir videoda iki sınır görevlisinin kırmızı, pembe ve beyaz yılanlarla dolu şeffaf plastik torbalara baktığı görülüyor.

Çin dünyanın en büyük hayvan kaçakçılığı merkezlerinden biri, ancak yetkililer son yıllarda yasadışı ticaretin önüne geçmeye başladı.

Ülkenin biyogüvenlik ve hastalık kontrol yasaları, insanların yerli olmayan türleri izinsiz getirmesini yasaklıyor.

"Kuralları çiğneyenler ... yasalara uygun olarak sorumlu tutulacaktır," diyen gümrük yetkilisi, adamın cezasını belirtmedi.


 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR