Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Cumartesi 22 Haziran 2024 17:00

ÇİN: G77 ÜLKELERİYLE BİRLİKTE ULUSLARARASI ADALETİ KORUMAYA KARARLIYIZ

Çin'in daima G77 ülkelerinin yanında durarak uluslararası adalet ve hakkaniyeti korumaya, başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere tüm ülkelerin ortak menfaatini genişletmeye ve savunmaya kararlı olduğu bildirildi.

Çin: G77 ülkeleriyle birlikte uluslararası adaleti korumaya kararlıyız

Çin’in daima G77 ülkelerinin yanında durarak uluslararası adalet ve hakkaniyeti korumaya, başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere tüm ülkelerin ortak menfaatini genişletmeye ve savunmaya kararlı olduğu bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında, gelişmekte olan ülkelerin ortak menfaatini savunan ve küresel yönetişim sistemini iyileştiren önemli bir güç olan G77’nin, çok taraflılığı savunan sağlam bir güç olduğunu ve uluslararası meselelerde yeri doldurulamaz önemli bir rol oynadığını belirtti.

G77’nin en samimi ortağı olan Çin’in, G77+Çin işbirliği mekanizmasına son derece büyük önem verdiğine işaret eden sözcü, Çin’in her zaman G77 ülkelerinin yanında durarak uluslararası adalet ve hakkaniyeti korumaya, başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere tüm ülkelerin ortak menfaatini genişletmeye ve savunmaya kararlı olduğunu ifade etti.

Lin, "En büyük gelişmekte olan ülke, Bağlantısızlar Hareketi’nin ortağı ve Küresel Güney'in bir üyesi olarak Çin, daima diğer gelişmekte olan ülkelerle omuz omuza verecektir. Bu yıl, Barış İçinde Bir Arada Yaşamanın Beş İlkesi’nin ileri sürülmesinin 70. yıldönümü. Yeni dönemde tüm gelişmekte olan ülkelerle birlikte,  dünya çapında geniş kabul gören uluslararası ilişkilerin temel normlarını ve uluslararası hukukun ilkelerini yaygınlaştırmayı, eşit ve düzenli şekilde çok kutupluluğu ve herkese fayda sağlayan kapsayıcı ekonomik küreselleşmeyi güçlendirmeyi, ortak kalkınma gerçekleştirmeyi ve insanlığın kader birliğinin oluşturulmasını hızlandırmayı temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

G77’nin kuruluşunun 60. yıldönümü nedeniyle dün Viyana’da bir etkinlik gerçekleştirildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR