Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.02
%0.04 0.01
Sterlin £
42.91
%0.15 0.06
Çeyrek Altın
4231.17
%0.74 30.69
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 14 Temmuz 2024 16:00

ÇİN DIŞİŞLERİ'NDEN ABD'YE TİBET TEPKİSİ

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'in sözde Tibet-Çin İhtilafına Çözümün İlerletilmesi Yasası'nı onaylamasına tepki gösterildi.

Çin Dışişleri'nden ABD'ye Tibet tepkisi

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’in sözde Tibet-Çin İhtilafına Çözümün İlerletilmesi Yasası’nı onaylamasına tepki gösterildi.

Açıklamada, söz konusu yasanın ABD hükümetinin daimi tutumuna ve taahhütlerine, aynı zamanda uluslararası ilişkilerin temel normlarına aykırı olduğu gibi, Çin’in iç işlerine kabaca müdahale ederek, Çin’in çıkarlarına ciddi zarar verdiği ve Tibet’in bağımsızlığını hedefleyen ayrılıkçı güçlere çok yanlış mesajlar verdiği bildirildi.

Çin’in bu girişime kesinlikle karşı çıktığına ve ABD nezdinde ciddi girişimde bulunduğuna işaret edilen açıklamada,Tibet’in tarihten beri Çin’e ait ve Tibet ile ilgili işlerin Çin’in iç işi olduğuna, Tibet ile ilgili işlere dış güçlerin müdahalesine izin verilmeyeceğine dikkat çekildi.

Açıklamada, herhangi bir kişi veya gücün Tibet’te kargaşa yaratmak yoluyla Çin’i engellemeyi amaçlayan komplolarının başarıya ulaşamayacağı kaydedildi.

Açıklamada, “ABD’ye Tibet’in Çin’in bir parçası olduğunu kabul etme ve Tibet’in bağımsızlığını desteklememe yönündeki taahhüdüne uymak için somut adımlar atarak söz konusu yasayı uygulamama çağrısında bulunuyoruz. ABD’nin bu hatasından geri dönmemesi halinde Çin, egemenliğini, güvenliğini ve kalkınma alanındaki çıkarlarını savunmak için kararlı ve güçlü tedbirler alacak.” ifadelerine yer verildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR