Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.05
%0.11 0.04
Sterlin £
42.9
%0.11 0.04
Çeyrek Altın
4233.76
%0.8 33.25
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | ÇALIŞMA YAŞAMI VE SENDİKALAR Pazartesi 15 Temmuz 2024 13:00

ÇİN DİJİTAL EKONOMİSİ ÇOK SAYIDA YENİ İSTİHDAM OLANAĞI YARATIYOR

Çin'in, geçtiğimiz on yıllık dönem boyunca dijital teknolojinin reel ekonomi ile derinlemesine entegrasyonunu teşvik etme çabası umut verici sonuçlar doğurdu.

Çin dijital ekonomisi çok sayıda yeni istihdam olanağı yaratıyor

Çin'in, geçtiğimiz on yıllık dönem boyunca dijital teknolojinin reel ekonomi ile derinlemesine entegrasyonunu teşvik etme çabası umut verici sonuçlar doğurdu.

National Data Administration tarafından açıklanan Digital China gelişmesine ilişkin en son rapora göre, dijital ekonominin temel endüstrilerinin katma değer çıktısı 2023 yılında Çin'in toplam gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 10'una ulaştı.

Çin'in akıllı üretim ekipman endüstrisinin değeri 3,2 trilyon yuanı (yaklaşık 450 milyar doları) aşmış bulunuyor. Çin, üst üste üç yıl süreyle akıllı üretim pilot projeleri lanse etti. Bu çerçevede, 421 adet ulusal düzlemde fabrika ve on binden fazla eyalet düzleminde dijital atölye ve akıllı fabrika inşa etti. 

Yapay zeka gibi teknolojiler, gösterime dönük tesislerin yüzde 90'ından fazlasında uygulandı. Kalite kontrolde, maden üretiminde ve diğer alanlarda 5G büyük ölçüde desteklendi.
Endüstriyel internet şu anda, 200'den fazla sayıda uygulama örneği oluşturularak, tüm önemli sektörleri kapsıyor. Değişik alanlarda hızla gelişen dijital ekonomi, kapsamlı kariyer geliştirme olanakları sunarak dijital yeteneklere yönelik güçlü bir talebin oluşmasına yol açtı.

İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çin'de oluşan dijital ekonominin talebini karşılamak için yaklaşık 25 ila 30 milyon dijitalizasyon profesyoneline ihtiyaç duyulduğunu tahmin ediyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR