Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 27 Temmuz 2024 13:00

ÇİN DEVLET BANKALARINDAN MACARİSTAN'A 1 MİLYAR AVRO KREDİ

Macaristan hükümeti Çin bankalarına başvurarak 1 milyar avroluk bir kredi aldı.

Çin devlet bankalarından Macaristan'a 1 milyar avro kredi

Macaristan hükümeti Çin bankalarına başvurarak 1 milyar avroluk bir kredi aldı. Çin devlet bankalarından Kalkınma Bankası, İthalat-İhracat Bankası ve Bank of China Limited'in Macaristan branşı arasında yapılan anlaşmaya göre söz konusu kredi, altyapı ve enerji projelerinin geliştirilmesi yolunda finansman sağlayacak.  
Macaristan, bu yıl büyümenin yavaşlaması  ve Avrupa fonlarının bazı nedenlerle bloke edilmesi yüzünden yatırımlarını ertelemişti. 2010 yılından bu yana ülkeyi yöneten Viktor Orban, Çin ile yakın ilişki kurdu. Bu ilişki sayesinde Çinli şirketler geçen yıl Macaristan’ın bir numaralı yatırımcısı konumuna geldi. Bu arada Xi Jinping mayıs ayında Budapeşte’yi ziyaret etti ve ikili ilişkilerin doruğunda bulunulduğunu belirtti. Öte yandan, ülkesinin şu anda AB Konseyi Başkanlığını yürütmekte olduğu Orban da bu ay Çin başkentini ziyaret etti.    
Macaristan, 2022 yılından beri bir dizi Çin yatırımının bu ülkeye gelmesine tanık oldu. Bunlar, özellikle elektrikli araçlar ve akü yoğunluklu olup mevcut projelerin 15 milyar avro tutarına ulaştığı tahmin ediliyor. İki ülke arasındaki bir diğer proje isi Budapeşte ile Belgrad arasında inşa edilecek bir yüksek hızlı tren hattının yapımı. 
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR