Dolar $
32.79
%0.03 0.01
Euro €
35.16
%0.01 0
Sterlin £
41.66
%0.21 0.09
Çeyrek Altın
3935.83
%-0.53 -20.89
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Salı 21 Mayıs 2024 01:00

ÇİN BAŞBAKAN YARDIMCISI, SUUDİ ARABİSTAN MALİYE BAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Pekin'de Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed bin Abdullah Al-Jadaan ile bir araya geldi.

Çin Başbakan Yardımcısı, Suudi Arabistan Maliye Bakanı ile bir araya geldi

CCTV'nin haberine göre, iki taraf, Çin-Suudi Arabistan ekonomik ve ticari ilişkileri, küresel ekonomik yönetim ve diğer konular üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyesi olan He, Çin'in her yönden modernizasyon sürecini ilerlettiğini ve Suudi Arabistan'ın da Vision 2030'u aktif bir şekilde uyguladığını söyledi.

İki ülkenin liderleri tarafından varılan önemli mutabakatın uygulanmasına odaklanmaları, kalkınma stratejilerinin uyumunu güçlendirmeleri, çok taraflı ve ikili ekonomik ve ticari iş birliğini derinleştirmeleri ve iki ülkenin ortak ekonomik kalkınma ve refahını teşvik etmeleri gerektiğini belirtti.

Mohammed bin Abdullah Al-Jadaan, Suudi Arabistan'ın Çin ile ilişkileri geliştirmeye büyük önem verdiğini ve çeşitli alanlarda pratik iş birliği potansiyelini sürekli olarak ortaya çıkarmak ve iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığı ileriye taşımak için Çin ile çalışmaya istekli olduğunu ifade etti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR