Dolar $
32.85
%-0.03 -0.01
Euro €
35.63
%-0.08 -0.03
Sterlin £
42.41
%-0.16 -0.06
Çeyrek Altın
4172.71
%-0.15 -6.28
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | SAĞLIK Salı 23 Temmuz 2024 14:00

CİLT KANSERİNE KARŞI ORTAK MÜCADELE

Türk Kanser Derneği, cilt kanserine karşı toplumsal farkındalık oluşturma çabalarına hız kesmeden devam ediyor. Güneşin zararlı ışınlarından korunmanın ve doğru güneş kremi kullanımının cilt kanseri ile mücadelede kritik bir öneme sahip olduğunu sürekli vurgulayan dernek, Minela Care ile yaptığı iş birliği ile bu mücadelesini bir adım öteye taşıyor.

Cilt kanserine karşı ortak mücadele

Güneş kremi seçiminiz sağlığınıza zarar vermesin

Cilt kanseri, dünya genelinde en yaygın görülen kanser türlerinden biridir ve ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu olarak öne çıkmaktadır. Güneşin zararlı UV ışınlarına uzun süre maruz kalmak, cilt kanserinin en önemli nedenlerinden. Bu nedenle, güneş kremi kullanımı, cilt kanserine karşı korunmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Ancak güneş kremi seçimi de, güneş kremi kullanmak kadar önemli bir konu. Türk Kanser Derneği de bu konuya dikkat çekiyor ve uygun standartlarda olmayan güneş kremi seçildiği takdirde faydadan çok zarara sebep olabileceğinin altını çiziyor.

Güneşin zararlı UV ışınlarından korunmak amacıyla geniş spektrumlu, kimyasal içermeyen, organik ve mineral filtreli güneş kremlerinin kullanımını öneren derneğin Sağlık ve Eğitim Direktörü Tuğçe Kuştur “Vatandaşlarımıza bu öneride bulunurken tercih edebilecekleri doğru ürünler hakkında da bilgi verebilmek istedik ve önerdiğimiz güneş kremi standartlarına sahip olan Minela Care ile bir araya geldik. Bu iş birliği ile cilt kanserleri ile mücadelemizi bir adım daha öteye taşıdık.” diyerek Türk Kanser Derneği ve Minela Care’in anlamlı iş birliğini belirtti.

Bu önemli iş birliği kapsamında Türk Kanser Derneği ve Minela Care, halkı güneşin zararlı etkilerine karşı bilinçlendirmek için ortak çalışmalar yürüterek cilt kanserleri ile mücadele ederken ayrıca Minela Care, satışlarından elde ettiği gelirin bir kısmını Türk Kanser Derneği'ne bağışlayarak anlamlı bir katkıda bulunuyor.

Minela Care Kurucu Ortağı Zeynep Aydın "Sağlıklı bir yaşam için temiz içerikli ürünlerin kullanımının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Türk Kanser Derneği ile yapmış olduğumuz iş birliği, hem cilt kanserine karşı farkındalık oluşturmak hem de sağlıklı bir güneş koruma alternatifi sunmak açısından büyük bir önem taşıyor." şeklinde konuştu.

Türk Kanser Derneği ve Minela Care’in bu iş birliği, cilt kanserine karşı bilinçlendirme çalışmalarını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Güneşten korunma bilinci ve doğru güneş kremi kullanımı konusunda toplumu bilgilendirmek, cilt sağlığını koruma yolunda atılmış büyük bir adım olacak.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR