SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 10 Ağustos 2023 02:36

CİHANBEYLİ ALTIN DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Cihanbeyli Belediyesi son dönemde kazandırdığı yatırımlar ve vizyon projeler ile ilçenin çehresini değiştiriyor. Bugüne kadar kazandırdığı yatırımları dev meydan projesi ile taçlandıran Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale "Tarihi projeler kazandırdığımız ilçemiz altın dönemini yaşıyor" dedi.

Cihanbeyli altın dönemini yaşıyor

Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Cihanbeyli, belediyesinin yürüttüğü çalışmalar ve aldığı yatırımlarla büyük bir dönüşüm yaşıyor. 100 milyon liranın üzerinde bedelle ihalesi yapılan ve çalışmaların hızla devam ettiği meydan projesinin bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 

“CİHANBEYLİ’NİN CAZİBESİ DAHA DA ARTACAK”

Kent Meydanı revizyonu ile ilçe meydanının eşsiz bir görünüme kavuşacağını ifade eden Başkan Kale, “İlçemiz tarihinde görülmeyen bir tempoda çalışmaya devam ediyoruz. Güzel ilçemiz muhteşem bir meydana kavuşuyor. İçerisinde sosyal yaşamı destekleyecek yeni üniteler, amfi tiyatro, katlı otopark, toplanma alanı, kafeterya, seyir terasları, ticari alanlar, saat kulesi, millet kıraathanesi, merkez camii restorasyonu, şadırvan, şelale ve rekreasyon alanlarının yer aldığı Kent Meydanı projemiz Cihanbeyli’ye yeni bir vizyon kazandıracak. Cihanbeyli’nin ruhu buraya yansıyacak. Bugüne kadar kazandırdığımız tarihi eserleri meydan projemizle taçlandıracağız. İlçemizin kalbi burada atacak. Tamamlandığında şehrimizin çehresi değişecek. Cihanbeyli'nin cazibesini daha da arttıracak güzel bir çalışmaya imza atıyoruz. Cihanbeyli belediye çalışmaları ve yatırımlarda altın dönemini yaşıyor” dedi.

İKİ BÜYÜK PROJE YÜKSELİYOR

Cihanbeyli Belediyesi, ilçe ekonomisine yeni bir soluk getirecek iki önemli projeyi yan yana yükseltiyor. Yeni Galericiler Sitesi ve Yeni Kamyon Garajı inşaat çalışmalarını hakkında açıklama yapan Başkan Kale, Cihanbeyli’nin adeta ikinci kuruluş dönemini yaşadığını ifade etti. İlçe ekonomisine önemli bir dokunuş yaptıklarını belirten Başkan Kale “Yan yana yükselen her iki projemiz de mimarileri ve çevre düzenleme çalışmalarıyla örnek olacak. Ekonomik anlamda ilçemize katkı sağlayacak projeleri hayata geçiriyoruz. Aynı anda 30 farklı şantiyemizde çalışma yürütülüyor. İlçemizin tarımla birlikte en önemli geçim kaynaklarından biri de nakliyeciliktir. Yeni Kamyon Garajı bu sektöre yeni bir dinamizm getirecektir. Cihanbeyli her alanda üst liglere tırmanıyor. İlçemizi yeniden inşa ediyoruz.” dedi.

ÖĞRETMEN EVİ İNŞAATI 

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, bir süredir üzerinde çalıştıkları yeni öğretmenevi projesinde inşaat çalışmalarının başladığını açıkladı. Yeni Adliye Sarayı yanında yükselecek,5 yıldızlı otel standartlarında olacak öğretmen evi projesinin 1 yıl içerisinde tamamlayıp hizmete açılması planlanıyor.

CİHANBEYLİ YENİ OTOGARI 

Konya-Ankara arasında geçiş noktasında bulunan ilçeye yeni bir otogar kazandırılacağını belirten Başkan Kale, “Cihanbeyli’mizin yeni otogarı için kolları sıvadık. İhalesi tamamlanan tesisin inşaatına başladık ve hızla tamamlayıp yeni otogarımız vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi.