SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Cumartesi 19 Aralık 2020 17:23

ÇİFTÇİYE TESCİLLİ YERLİ MANDA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kırsal kesimde çiftçi ve üreticilere destek vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir, manda yetiştiriciliğinin yeniden can bularak İzmir mozerellasının dünya markası haline gelmesi amacıyla, bu kez Tire'de 33 Anadolu mandasını 10 üreticiye hibe etti.

Çiftçiye tescilli yerli manda

Kırsalda kalkınmaya büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticiye desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, yok olmaya yüz tutan manda yetiştiriciliğini yeniden canlandırarak, unutulan mozerella peynirini marka yapmak ve üreticinin ürün yelpazesini genişletmek için Tire'de eğitimlerini tamamlayan 2’si kadın toplam 10 üreticiye tescilli yerli ırk olan 33 Anadolu mandası hibe etti.

Mandacılık yeniden canlanacak

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer'in çok güzel bir hedefi var. başkanımız 'Çiftçi çocukları da sağda solda asgari ücretle çalışmak yerine, ben de babam gibi çiftçi olacağım diyerek işine, köyüne ve tarlasına sahip çıkacak' demişti. İşte bugün burada sayın başkanımızın ortaya koyduğu bu büyük hedef için bir aşama daha kaydetmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bölgemizin kadim hayvanlarından olan mandacılığı burada yeniden canlandırmak için çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer ve tüm belediye birimlerine teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bunun artarak devam edeceğini biliyorum.”

Köylerimiz yeniden yaşanır hale gelmeli

Boğaziçi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Hüseyin Çelik de köylerin yeniden yaşanılabilir bir hale gelmesini istediklerini belirterek, “Küçüklüğümüzde bizim burada inekler vardı. O hayalimizin tekrar gerçekleşmesi, yeniden mandalarımıza kavuşmak bizleri çok mutlu etti. Bunun köyümüze değişik bir hava vereceğini düşünüyorum. Bundan sonrası artık bize ait. Benim bir hayalim daha var. Onlarca çocuk burada dolaşsın istiyorum. Köylerimizi yeniden yaşanır hale getirmek istiyorum. Manda da bunun bir nedeni olacak inşallah” dedi. Konuşmaların ardından eğitimlere katılanlara sertifikaları verildi. Mehmetler Köyü'nde 5, Halkapınar Köyü'nden 5 köylü, çekilen kuralarla mandalarına kavuştu.