Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Perakende Çarşamba 17 Temmuz 2024 18:40

CHOBANİ, İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN GELİŞTİRDİĞİ SÜPER SÜT İLE GIDAYI İYİLİK GÜCÜNE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Hamdi Ulukaya'nın kurucusu ve CEO'su olduğu Chobani, afet bölgelerinde uzun ömürlü ve zengin besin değerlerine sahip beslenme ürünü ihtiyacından yola çıkarak geliştirdiği "Süper Süt" üretimine başladı. Chobani "Süper Süt"ü, sadece ihtiyaç sahipleri için üretirken, ABD çapında doğal afetlerden etkilenenlere ve Chobani'nin faaliyet gösterdiği bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine destek olmak üzere her ay 65 ton zengin besin değerlerine sahip "Süper Süt" bağışlayacak.

Chobani, İhtiyaç Sahipleri İçin Geliştirdiği Süper Süt ile Gıdayı İyilik Gücüne Dönüştürüyor

Hamdi Ulukaya’nın kurucusu ve CEO’su olduğu, yüksek kaliteli yoğurdu ile ABD’nin en başarılı markalarından biri olan yeni nesil gıda ve içecek şirketi Chobani, sadece ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere geliştirdiği ilk uzun ömürlü az yağlı süt ürünü olan “Süper Süt”ü tanıttı. Besin değeri açısından oldukça zengin içeriğe sahip bu yeni ürün, özellikle doğal afetlerden etkilenen kişilere ve Chobani'nin faaliyet gösterdiği bölgelerdeki ihtiyaç sahibi gruplara yardım etmek amacıyla üretildi.

Gıdanın temel bir ihtiyaç olduğunu, ancak doğal afetler sırasında bu ihtiyacın daha da önem kazandığını vurgulayan Chobani'nin kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya “Chobani olarak, ihtiyaç duyulduğunda ve ihtiyaç duyulan yerde kullanılabilecek bir çözüm geliştirdik. Buna Süper Süt adını verdik. Yüksek proteinli, yüksek lifli, besleyici ve uzun ömürlü bir süt ürünü hayata geçirmek tüm ekibimiz için gerçek bir armağan oldu. İhtiyaç sahiplerine zor zamanlarında yardımcı olabilmekten onur duyuyoruz." dedi.

Chobani'nin yerel gıda bankası ortakları ile işbirliği içinde geliştirilen Chobani Süper Süt, en çok ihtiyaç duyan kişilere besin değeri yüksek, protein açısından zengin, az yağlı süt ürünü sağlayarak kritik bir ihtiyacı karşılıyor. Chobani, aylık ortalama 65 ton Chobani Süper Süt üretecek. “Süper Süt” ülke genelinde doğal afetlerin yaşandığı bölgelere ve New York ile Idaho'daki yerel gıda bankalarına dağıtılacak.

Tüm Chobani ürünleri gibi, Chobani Süper Süt de yüksek kaliteli, sağlıklı malzemelerle üretiliyor. 9 aylık raf ömrüne sahip olan ve açılana kadar buzdolabında saklanması gerekmeyen 1 litrelik ambalajında 4 porsiyon bulunuyor. Ürün, geleneksel süte göre %50 daha fazla protein (13g), sindirim sağlığı için 7g prebiyotik lif, %25 daha az şeker (9g) ve %25 daha fazla kalsiyum (400mg) içeriyor. Ayrıca A ve D vitaminleri ile zenginleştirilmiş durumda.

İş dünyasının toplum için bir iyilik gücü olabileceğine inanan Chobani, 2022'den bu yana ABD genelinde 2,9 milyon kilogramdan fazla gıda bağışında bulundu. Chobani, iş ortakları Tetra Pak, Dairy Farmers of America (DFA), International Flavor and Fragrances (IFF) ve Prime Inc. şirketlerinin firmalarının hammadde, ambalaj ve nakliye konusunda verdiği destekle “Süper Süt”ü hayata geçirerek sadece herkes için iyi gıda sağlamak değil, aynı zamanda ihtiyacı olanlara yardım etme taahhüdünü de paylaşıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR