SON DAKİKA
GÜNCEL Pazar 06 Ekim 2024 14:54

CHEP, 5.TEDARİK ZİNCİRİ TREND RAPORU'NU AÇIKLADI

Yeniden kullanılabilir ambalaj çözümlerinde dünya lideri olan CHEP, "5 Alternatif Yakıt ve Otomotiv Tedarik Zinciri Üzerindeki Etkileri" başlıklı beşinci Tedarik Zinciri Trend Raporu'nda mevcut ve yakın zamanda ticarileştirilecek yakıt teknolojilerini kapsamlı şekilde ele alıyor.

CHEP, 5.Tedarik Zinciri Trend Raporu'nu açıkladı

Petrol ve dizel, dünya çapında araçlara güç sağlamak için kullanılan geleneksel ürünler olmaya devam ediyor, ancak bu yakıtların içten yanmalı motorlarda yakılması, azot dioksit ve karbon monoksit gibi zararlı yan ürünler yaratıyor ve karbondioksit yayarak küresel ısınmayı artırıyor. 2022 yılında, özel araçlar ve hafif ticari araçlar küresel enerji kaynaklı karbondioksit emisyonlarının yaklaşık yüzde 10’una, ağır vasıtalar ve otobüsler ise karayolu taşımacılığından kaynaklanan doğrudan karbondioksit emisyonlarının yüzde 35’inden fazlasına sebep oldu.

İklim değişikliği acil bir tehdit haline geldikçe, hükümetler, enerji sağlayıcılar ve orijinal ekipman üreticileri (OEM'ler) alternatif çözümler arayışına girdiler. CHEP’in en son trend raporu, mevcut ve yakında ticarileştirilecek yakıt teknolojilerini (elektrik, doğalgaz, hidrojen, biyoyakıtlar ve e-yakıtlar) ve bu yakıtların otomotiv tedarik zinciri üzerindeki etkilerini araştırıyor.